Καλό σαββατοκύριακο. Καιρός για βιβλίο!

Γράφει η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Ο Κυρίαρχος του Πεπρωμένου σου – JamesAllen

Το βιβλίο «Ο Κυρίαρχος του Πεπρωμένου σου» του JamesAllen, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Επόμενη Επιλογήσε μετάφραση της Μαρίας Ανδρεαδέλλη, έφτασε στα χέρια μου για να διαπιστώσω πως προσφέρει σημαντικό φιλοσοφικό έργο ως προς την αυτογνωσία και τον αυτοέλεγχο. Το έργο αυτό πραγματεύεται μια από τις πιο διαχρονικές και βαθιές φιλοσοφικές ερωτήσεις: Τι είναι το πεπρωμένο και ποιος είναι ο ρόλος του ανθρώπου στη διαμόρφωσή του;

Εάν ένας άνθρωπος θέλει να οικοδομήσει μια επιτυχημένη, ακλόνητη και υποδειγματική ζωή - μια ζωή που θα αντισταθεί σθεναρά στις πιο άγριες καταιγίδες αντιξοοτήτων και πειρασμών - πρέπει να δομηθεί πάνω σε μερικές απλές, απαρέγκλιτες ηθικές αρχές.

Ο Allen, στο βιβλίο αυτό, εξετάζει την έννοια του πεπρωμένου και εξηγεί πώς, μέσα από τις πράξεις και τις σκέψεις του, κάθε άνθρωπος δημιουργεί το δικό του μέλλον. Ενώ η έννοια της ειμαρμένης υποδηλώνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τις συνέπειες των πράξεών του, ο Allen υπογραμμίζει τη δύναμη που έχει ο καθένας να διαμορφώνει τις συνθήκες της ζωής του. Μέσα από την οπτική του, το πεπρωμένο δεν είναι κάτι που απλώς συμβαίνει, αλλά κάτι που καθοδηγείται από τις επιλογές και τις πράξεις του ατόμου.

«Από το πεπρωμένο του, ούτε ένας μπορεί να ξεφύγει»

Η μετάφραση της Μαρίας Ανδρεαδέλλη είναι άψογη, κατορθώνοντας να αποδώσει το βάθος και τη φιλοσοφική σημασία του πρωτότυπου κειμένου, χωρίς να χάνει τη ροή του λόγου. Η γλώσσα είναι καθαρή και προσιτή, επιτρέποντας στον αναγνώστη να κατανοήσει εύκολα τις πιο περίπλοκες έννοιες και ιδέες.

«Ο Κυρίαρχος του Πεπρωμένου σου» λειτουργεί σαν μια ευκαιρία να σκεφτούμε βαθύτερα τον ρόλο μας στη ζωή, να κατανοήσουμε τη σημασία των επιλογών μας και να μάθουμε πώς να γίνουμε κυρίαρχοι του πεπρωμένου μας. Αν σας ενδιαφέρει η φιλοσοφία της αυτοβελτίωσης και της προσωπικής ανάπτυξης, το «Ο Κυρίαρχος του Πεπρωμένου σου» είναι μια εξαιρετική επιλογή.

«Η προσοχή είναι το πρώτο στάδιο σε κάθε επιτυχημένη δουλειά. Όσοι δεν την έχουν αποτυγχάνουν σε όλα».