Έως και τις 30 Σεπτεμβρίου γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής για το Β΄ και Γ΄ έτος σπουδών των Ανωτέρων Σχολών Χορού (π.δ.372/83).

Η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων, η οποία τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, ιδρύθηκε το 1997 συμβάλλοντας στην αποκέντρωση της επαγγελματικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και δημιουργίας.

Στην πορεία της λειτουργίας της έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης για σπουδαστές και σπουδάστριες χορού από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η φοίτηση είναι τριετής και υποχρεωτική και οι απόφοιτοι, απόφοιτες λαμβάνουν Δίπλωμα Καθηγητή/Καθηγήτριας Χορού ή Πτυχίο Χορευτή/Χορεύτριας

Οι απόφοιτες και οι απόφοιτοί της αποκομίζουν όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να έχουν μια λαμπρή σταδιοδρομία, φορείς γνώσης και έμπνευσης , είτε ως Καθηγητές Χορού, είτε ως χορευτές και δημιουργοί σε σχήματα και σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με την ευκαιρία των φετινών αποφοιτήσεων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας και η Ανώτερη Σχολή Χορού Δήμου Λαρισαίων, συγχαίρουν δημοσίως τις επιτυχούσες στις Διπλωματικές Εξετάσεις Ιουνίου 2023, Αγγελίνα Καλοπήτα, Μαρία Κυρμά, Ελένη Πέτκου και Γεωργία Συνάνη, οι οποίες κατέκτησαν τον τίτλο σπουδών τους «Καθηγήτρια Χορού», και εύχονται καλή σταδιοδρομία με πυξίδα τον σεβασμό, την έμπνευση, το ήθος και τη συνέπεια, την αγάπη και αφοσίωση στον χορό, στο καλλιτεχνικό και διδακτικό τους έργο.

Η επιτυχία τους αποδεικνύει την ποιότητα και αξιοπιστία του διδακτικού έργου που διεξάγεται στο πλαίσιο της λειτουργίας της Σχολής, την ικανότητα και υψηλή κατάρτιση των διδασκόντων και διδασκουσών.

Το πρόγραμμα σπουδών της Ανώτερης Σχολής Χορού –π.δ.372/83- περιλαμβάνει:

ΚΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση τεχνικής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία.

ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μουσική, Εφαρμοσμένη Ανατομία και Μυολογία, Ιστορικοί και Θεατρικοί Χοροί, Ρεπερτόριο, Ελληνικοί Χοροί, Ιστορία Χορού, Αυτοσχεδιασμός και Στοιχεία Χορογραφίας, Παιδαγωγική Ψυχολογία.

Πληροφορίες: Γεωργιάδου 53 (Μύλος του Παππά), τηλέφωνο επικονωνίας:2410256464​ e-mail: balletsc@otenet.gr

Φωτογραφία: Τηλέμαχος Γιογλαρής από την παράσταση της Ανώτερης Σχολής Χορού "Push the Sky Away" –σύλληψη, χορογραφία Μαρίας Γαδετσάκη