Συνεχίζονται καθημερινά οι έλεγχοι στη Θεσσαλία με γνώμονα την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Κατά το τελευταίο 6ήμερο και συγκεκριμένα, από πρωινές ώρες της 14-6-2024 έως βραδινές ώρες χθες, 19-06-2024, μετά από ελέγχους/έρευνες που διενεργήθηκαν, συνελήφθησαν (8) άτομα σε περιοχές της Θεσσαλίας, σε (8) διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, κατά περίπτωση:

(Α) νομός Λάρισας

∙ημεδαπός άνδρας, την 14-6-2024 το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, διότι, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και στην κατοχή του, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -0,9- γραμμαρίων,
-1- ζυγαριά, με υπολείμματα κοκαΐνης,
-1- τραπεζική κάρτα, με υπολείμματα κοκαΐνης,
-1- νάιλον συσκευασία περιέχουσα -9,5- δισκία «ECSTASY» και -4- ακόμη ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
-2- τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
το χρηματικό ποσό των -1.030- ευρώ &
-2- κινητά τηλέφωνα.

(Β) νομός Μαγνησίας

∙ημεδαπός άνδρας, την 14-6-2024 το πρωί στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διότι κατελήφθη να κατέχει -1- νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους - 0,41- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

∙ημεδαπός άνδρας, την 16-6-2024 το βράδυ στον Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, διότι κατά τον έλεγχο, κατελήφθη να κατέχει -4- νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -6,18- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

∙ημεδαπός άνδρας, την 17-6-2024 τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, διότι κατελήφθη να κατέχει -1- νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -2,68- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

∙ημεδαπός άνδρας, χθες (19-6-2024) το μεσημέρι στον Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους -87,47- γραμμαρίων και -1- ζυγαριά.

∙αλλοδαπός άνδρας, χθες (19-6-2024) το βράδυ στον Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -4,23- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

(Γ) νομός Τρικάλων

∙δύο ημεδαποί, την 16-6-2024 στα Τρίκαλα, και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός, τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων και μία ημεδαπή το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν ποσότητες κάνναβης, βάρους -0,6- και -0,8- γραμμαρίων, αντίστοιχα, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών παραμένει σταθερά μεταξύ των προτεραιοτήτων των αστυνομικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Θεσσαλία.