Η Διεπιστημονική Ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου την Τρίτη 28 Μαΐου πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Γιατρού σε φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Γιατρού έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Οικογενειακών Γιατρών (WONCA) να εορτάζεται στις 19 Μαΐου και αποτελεί επέτειο αναγνώρισης της συνεισφοράς των Οικογενειακών Ιατρών και των ομάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας στα συστήματα υγείας.

Η Ιατρός και Συντονίστρια της Δομής, Αλμπανίδου Σοφία αποσαφήνισε τον ρόλο του Οικογενειακού Γιατρού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) δίνοντας έμφαση στο φετινό μήνυμα της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής /Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Υγιής Πλανήτης, Υγιείς Άνθρωποι».

Η Διοικητικός Καρυώτη Αγγελική μίλησε για την ηλεκτρονική, e- διασύνδεση πολιτών και Φορέων Υγείας και παρουσίασε με απολογιστικά στοιχεία τα πεπραγμένα της 1ης ΤΟΜΥ: εγγεγραμμένος πληθυσμός, ιατρεία, δράσεις, εμβολιαστικό κέντρο, εκπαίδευση φοιτητών και σπουδαστών.  

Η παιδίατρος Χατζηκυπριανού Αθηνά αναφέρθηκε στην εξαετή λειτουργία του παιδιατρικού ιατρείου, στην παρακολούθηση ανάπτυξης νεογνών- παίδων και εφήβων, στους εμβολιασμούς, στα Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητών καθώς και σε επείγοντα περιστατικά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προγράμματα αγωγής υγείας μαθητικού πληθυσμού.

Η επισκέπτρια Υγείας, Φάκα Μαρία και η Κοινωνική Λειτουργός, Λόλα Ζωή μίλησαν για τον ρόλο τους στην ΠΦΥ και παρουσίασαν στοιχεία από δράσεις αγωγής υγείας στην κοινότητα και σε μαθητικό πληθυσμό. 

Oι δράσεις /παρεμβάσεις πραγματοποιούνται μe συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας