“Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…” είναι ο τίτλος της μεγάλης συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ, στο κηποθέατρο «Αλκαζάρ», με μουσική και τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι. Τη συναυλία  διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στο ΔΩΛ.

Ο Μάνος Χατζιδάκις, , ο «Μεγάλος ερωτικός» της Ελληνικής μουσικής, που πριν 30 χρόνια ξεκίνησε για το μεγάλο του «ταξίδι προς τα άστρα», θεωρείται ο πρώτος που με το συνθετικό του έργο συνέδεσε μεταπολεμικά, τη λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τραγούδια από “κύκλους τραγουδιών”, καθώς και τραγούδια και ορχηστρικά θέματα που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Παίρνουν μέρος η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, γνωστή στο κοινό της πόλης μας με τις πολλές και σημαντικές εμφανίσεις της εκτός της Λάρισας και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του  εξωτερικού και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία» που το αποτελούν οι εξαίρετοι Λαρισαίοι μουσικοί: Ιωάννα Σιοπούδη (Πιάνο), Γιώργος Τσιαρδάκας (Φλάουτο), Στέλιος Κοτρώτσιος (Κλαρινέτο), Φαίδρα Καρβούνη (Σαξόφωνο), Έφη Μηνά (Κόρνο), Χάιδω Ευθυμίου (Ακορντεόν), Βαγγέλης Τσιαπλές (Μαντολίνο), Σπύρος Καβαλλιεράτος & Ελένη Κυπριώτη (Κιθάρες), Ευδοκία Χώτα (Βιολί), Γιώργος Ζαφείρης (Τσέλο), Νάνση Χατζή (Κοντραμπάσο) και Γιάννης Μακρυγιάννης (Κρουστά). Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Αντωνία Βισβίκη, Γιώργος Γάλλος και Ευλαμπία Ντούλα. Διευθύνει ο  Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος έκανε και την ενορχήστρωση των τραγουδιών της συναυλίας και ο οποίος είχε τη μεγάλη τιμή να χαίρει της εκτίμησης του μεγάλου μας συνθέτη. Η αφίσα της συναυλίας είναι δημιουργία του Δημήτρη Λαπούση.

Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, που αγαπούν ιδιαίτερα το Μάνο Χατζιδάκι και την υπέροχη μουσική του, υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να χαρίσουν στο κοινό της πόλης μια υπέροχη βραδιά πλημμυρισμένη απ’ τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη. 

Η άδεια εκτέλεσης των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, παραχωρήθηκε από τον κ. Γιώργο Χατζηδάκι.

Τιμή εισιτηρίου 12 €, μειωμένο 8 € 

Προπώληση εισιτηρίων στο ΔΩΛ

Παρασκευή 28/6 και ώρες 10.00 – 13.00

Σάββατο 29/6 και ώρες 11.00 - 14.00

Δευτέρα 1/7 και ώρες 10.00 - 13.00

Τρίτη 2/7 και ώρες 10.00 - 13.00

Τετάρτη 3/7 και ώρες 10.00 - 13.00

Πέμπτη 4/7 και ώρες 10.00 - 13.00

 

Στο Κηποθέατρο πριν τη συναυλία Πέμπτη 4/7 και ώρα 19.00