Για τις τελευταίες εξελίξεις στην επεμβατική καρδιολογία μίλησε στην εκπομπή της «Θεσσαλικό Περισκόπιο» της ΕΡΤ Λάρισας ο Διευθυντής Επεμβατικής Καρδιολογίας στο ΠΓΝ Λάρισας και Διευθυντής του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο ΓΝ Λαμίας καρδιολόγος Γεώργιος Σιταφίδης.

Ο κ. Σιταφίδης, επεσήμανε ότι η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας λειτουργεί 24ωρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με σκοπό τις πρωτογενείς αγγειοπλαστικές (μπαλονάκι) σε περιπτώσεις ασθενών με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Μάλιστα τόνισε ότι σε ετήσια βάση διεξάγονται περισσότερες από 200 τέτοιες αγγειοπλαστικές. Επίσης, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Λαμίας, από τον Μάρτιο του 2023 έως και σήμερα έχουν γίνει 300 περίπου πρωτογενείς αγγειοπλαστικές επεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σιταφίδης επελέγη, για άλλη μια χρονιά, από τη Διεθνή κοινότητα της Επεμβατικής Καρδιολογίας να είναι ομιλητής στο παγκόσμιο συνέδριο επεμβατικής καρδιολογίας Asia PCR 2024 που έγινε στην Σιγκαπούρη.

Aρης Ψύχας (ertnews.gr)