Με αυξημένη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και κατά συνέπεια μεγαλύτερες δυνατότητες, θα λειτουργήσει φέτος η κατασκήνωση της Αγίας Παρασκευής στη Δημοτική Κοινότητα Στομίου του Δήμου Αγιάς.

Η χρηματοδότηση είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, φτάνει πλέον στις 350.000 ευρώ, κι έτσι δίνει δυνατότητες διεύρυνσης του αριθμού των φιλοξενουμένων, αλλά και βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών. Η κατασκηνωτική περίοδος θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου, ενώ περιλαμβάνει συνολικά έξι φάσεις φιλοξενίας παιδιών, ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα, η κατασκήνωση θα φιλοξενήσει περίπου 200 παιδιά, 70 ηλικιωμένους και 200 Άτομα με Αναπηρία.

Ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για την αυξημένη χρηματοδότηση, την οποία, όπως τόνισε, ο Δήμος Αγιάς εκλαμβάνει ως κίνηση εμπιστοσύνης από την πλευρά του Υπουργείου και τη μετατρέπει σε ευθύνη απέναντι στις ηλικιακές ομάδες που φιλοξενεί στην κατασκήνωση Αγίας Παρασκευής, η οποία προσφέρει δυνατότητες αναψυχής σε εκατοντάδες οικογένειες του Δήμου Αγιάς.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από choraagia.gr)