Με αθλητές και ανθρώπους του αθλητισμού συναντήθηκε και συνομίλησε ο Νίκος Παπαδόπουλος τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατά την περιοδεία του σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα συνοδευόμενος από τον Πέτρο Κρίκη προπονητή πάλης και μέλος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και την υποψήφια ευρωβουλευτή Πόπη Μπούτα.

Στη Λάρισα συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚΛ) και την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων όπου αναδείχθηκε το σοβαρό πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αναδείχθηκε ακόμα η εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών όπως το Αθλητικό Κέντρο Αλκαζάρ. Στη συνέχεια μίλησε σε σύσκεψη με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι “τα προβλήματα και το δικαίωμα στον αθλητισμό πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη, να στηριχθούν όλα τα σωματεία με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με νέες σύγχρονες υποδομές σε γήπεδα και εγκαταστάσεις απέναντι στα απαρχαιωμένα νταμάρια που έχουν ξεμείνει εδώ και χρόνια”. Αναφερόμενος στη σύγκλιση των θέσεων των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, Ελ. Λύσης κ.ά. στην Ελλάδα, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Νίκος Παπαδόπουλος εξήγησε πως οι στρατηγικές επιλογές της ΕΕ, που ακολουθούνται απ’ όσα κόμματα «πίνουν νερό» στο όνομά της, ευθύνονται για τα δεινά εργαζομένων και λαού.

Στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα συναντήθηκε με τους φοιτητές του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ποδοσφαιριστές και εκπροσώπους αθλητικών σωματείων, ενώ επισκέφθηκε αθλητικές εγκαταστάσεις. Σε δήλωσή του τόνισε ότι «ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κρατιέται από το μεράκι κάποιων ανθρώπων που νιώθουν απογοητευμένοι από την υποχρηματοδότηση, από τις υποσχέσεις που ακούνε από κυβερνήσεις και υπουργούς αλλά ουσιαστικά δεν γίνεται τίποτα» και υπογράμμισε καλούμε όλους του ανθρώπους του αθλητισμού να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ να μπουν μπροστά να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε ένα καλύτερο αθλητισμό».

Επίσης, στις συζητήσεις που έγιναν αναδείχθηκε ακόμα το σοβαρό θέμα της κάρτας υγείας του αθλητή που θα πρέπει να είναι δωρεάν για όλους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και το ζήτημα της ύπαρξης γιατρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας που σημαίνει ότι ο καθένας μας πρέπει να βγει μπροστά για την διεκδίκηση δωρεάν μαζικού αθλητισμού για όλους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» ανέφερε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Πρόσθεσε ότι όπου υπάρχει διεκδίκηση, όπου αναπτύσσονται αγώνες τότε οι κυβερνήσεις δέχονται την πίεση και αναγκάζονται να δώσουν κάποια χρήματα ή να λύσουν ορισμένα προβλήματα.