Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, Ο Δήμος Τεμπών παρέλαβε ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο υβριδικού τύπου, χωρητικότητας 4 κ.μ. συνολικής αξίας 76.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Ειδικό πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων Φιλόδημος ΙΙ.Το εν λόγω απορριμματοφόρο όντας τελευταίας τεχνολογίας, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων εξυπηρετώντας τον ορεινό όγκο πάντα με πρώτιστο μέλημα την προστασία του Περιβάλλοντος.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Γεώργιος Νικολάου με σχετική του δήλωση αναφέρει:

Mε την προμήθεια του νέου απορριμματοφόρου, ο Δήμος μας συνεχίζει την αναβάθμιση των υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων ακόμη και σε δυσπρόσιτα σημεία του ορεινού όγκου του Δήμου Τεμπών, πάντα προς όφελος των συνθηκών δημόσιας υγείας τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του. Επιπροσθέτως ο Δήμος Τεμπών εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες του νευραλγικού τομέα της Καθαριότητας καθότι αρκετά από τα παλιά οχήματα καθίστανται συχνά μη λειτουργικά, απαιτώντας πολλές φορές δαπανηρές επισκευές.

Η διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, κάνουμε μαζί μια τεράστια προσπάθεια για να διατηρήσουμε τις περιοχές του Δήμου Τεμπών καθαρές, ακόμη δε περισσότερο τις δυσπρόσιτες περιοχές του ορεινού όγκου. Η προσπάθεια εξασφάλισης πόρων προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση θα συνεχιστεί με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες μας.

Η Καθαριότητα και η Προστασία του Περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.