Για έκτη χρονιά φέτος η παρουσία του Δήμου Τεμπών στην 38η Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, με μια εντυπωσιακή παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο περιθώριο της έκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και σταντ που είχαν στηθεί στον χώρο, να θαυμάσουν και να ξεναγηθούν νοερά στα γραφικά και παραδοσιακά χωριά του Δήμου Τεμπών και στις καταγάλανες παραλίες του.

Επίσης όσοι βρέθηκαν στον χώρο της έκθεσης εκτός από την ενημέρωση μέσα από έντυπο υλικό για τα προϊόντα που παράγει ο Δήμος Τεμπών, όπως είναι η ελιά, το αμύγδαλο, το κάστανο, το καρπούζι, το ακτινίδιο, το κρασί κ.ά., είχαν την ευκαιρία να γευτούν και κάποια από αυτά, όπως τα αμύγδαλα και την πάστα ελιάς, αλλά και να απολαύσουν τραγούδια από λαϊκή ορχήστρα, του αείμνηστου Τσιτσάνη.

Ο Δήμος Τεμπών και φέτος φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου προβλήθηκε ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η μυθολογία, η επιχειρηματικότητα και η δυναμικότητα του Θεσσαλικού χώρου.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης σημείωσε:

«Ως δημοτική Αρχή ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που για 6η χρονιά μας φιλοξενεί στο περίπτερό της. Ο τουρισμός αντιμετώπισε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, με πρωτόγνωρες και αλλεπάλληλες κρίσεις. Παρά τις αντιξοότητες ωστόσο, επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Καθημερινά σε συνεργασία με τους ανθρώπους του χώρου αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους, αρκεί να το θέλουμε! »

Σημαντική υπήρξε και η προσφορά των παραγωγών του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι προσέφεραν τα προϊόντα τους για την έκθεση και στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

Τέλος ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης στο πλαίσιο της έκθεσης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ., κα Άντζελα Γκερέκου η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις του Δημάρχου για προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, όπου συζήτησαν το θέμα της σύνδεσης της παραλίας του δήμου Τεμπών στο ύψος του Καστρί Λουτρό με τους Νέους Πόρους του Νομού Πιερίας.

Ιδιαίτερη και σημαντική συνάντηση ο κ. Μανώλης είχε με τον νεοκλεγέντα περιφερειακό σύμβουλο Μαγνησίας και αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού από την αρχή του νέου έτους κ. Γιάννη Αναστασίου, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο του Δήμου Τεμπών.

Ο κ. Μανώλης και ο κ. Αναστασίου αντάλλαξαν απόψεις για την υλοποίηση τουριστικών προγραμμάτων καθώς και συνεργασιών στους τομείς τουρισμού, πολιτισμού και άλλα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης ο Δήμαρχος κ. Μανώλης, επισκέφθηκε το περίπτερο της τιμώμενης χώρας της Βουλγαρίας, όπου συναντήθηκε με την σύμβουλο της υπουργού Τουρισμού της Βουλγαρίας κα Mariela Modeva, η οποία αναφέρθηκε στους δεσμούς των δύο χωρών αλλά και στην τουριστική κίνηση και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις περιοχές του δήμου Τεμπών.

Υποσχέθηκε δε, μελλοντική συνεργασία μετά την υπογραφή της νέας Διακρατικής Συμφωνίας Συνεργασίας στον τουρισμό για την περίοδο 2024-2026, που θα περιλαμβάνει δράσεις που θα ενισχυθούν από το πρόγραμμα interreg.