Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το βιβλίο του Λεωνίδα Παπασωτηρίου “Το Ταξίδι του Ήλιου”, από το Σχολείο Αστρονομίας ΕΝΑΣΤΡΟΝ, το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ και το βιβλιοπωλείο “Bla bla”.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αργύρης Γιουρούκης και μίλησαν για το βιβλίο ο Γιώργος Μπιρσιάνης από το Σχολείο Αστρονομίας και ο Ιωάννης Χουινάβας από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας με θέμα: “Ήλιος - το Άστρο μας”.

Ο συγγραφέας στην ομιλία του με εικόνες ανέπτυξε τα θέματα και τα ερωτήματα που κυριαρχούν στο βιβλίο του, ενώ έδειξε κι αρκετές φωτογραφίες από τα ταξίδια του, στα οποία είδε και κατέγραψε ζωντανά ολικές εκλείψεις ηλίου σε διάφορα σημεία της γης, όπως το Μεξικό, ενώ στο τέλος συζήτησε με το κοινό κι αντάλλαξαν απόψεις.

Ο Λέων Παπασωτηρίου είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, με πολυετή εμπειρία στην παρατήρηση του έναστρου ουρανού και με βαθιά γνώση της αστρονομίας.

Τα ενδιαφέροντά του είναι η εκλαΐκευση και η όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας και η παρατήρηση και καταγραφή ηλιακών εκλείψεων.