Σφοδρή κριτική στη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων ασκεί η Επιτροπή Πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Η δημοτική αρχή Λαρισαίων, γύρισε την πλάτη στους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών, αντιγράφοντας την ίδια τακτική της κυβέρνησης… έχει εγκαταλείψει τους μισούς καταστραμμένους δρόμους των οικισμών, τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, τα θυροφράγματα των αγωγών των ομβρίων, τα κενά και εγκαταλειμμένα καταστήματα, το κλειστό γυμναστήριο στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.

Αρνείται να απαλλάξει όλους τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης… από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τα ανταποδοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο, περιορίζοντας τον αριθμό μόνο στους ιδιοκτήτες ισογείων…

Δηλώνει αναρμόδια για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Εργατιών Κατοικιών Γιάννουλης από τα αναχώματα του Πηνειού, για τους ελέγχους στατικότητας των πολυκατοικιών, για τις απολυμάνσεις των πολυκατοικιών και των εξωτερικών χώρων των δυο οικισμών…

Δεν έχει απαντήσει ακόμα στο ερώτημά μας τι θα κάνει τα 30.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό υπέρ των πλημμυροπαθών που είχε ανοίξει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Γελιούνται αν νομίζουν ότι θα κουραστούμε και θα πάψουμε να διεκδικούμε. Αντιθέτως θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους, απαιτώντας απο την δημοτική αρχή Λαρισαίων, να αποκαταστήσει:

– Ολους τους δρόμους μέσα στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (παλιές και νέες), που καταστράφηκαν από την πλημμύρα και έχουν γίνει επικίνδυνοι.

– Ολους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου.

– Τη σωστή λειτουργία των θυροφραγμάτων των αγωγών των ομβρίων των Εργατικών Κατοικιών.

– Όλα τα καταστήματα που έχουν παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ για την ενοικίαση για διάφορες λειτουργίες.

– Να αξιοποιήσει για ανάγκες των πλημμυροπαθών τα 30.000 ευρώ που μαζεύτηκαν στον λογαριασμό του δήμου γι’ αυτό το σκοπό.

– Να προχωρήσει σε συνεργασία με κυβέρνηση και περιφέρεια στα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

– Να παρέμβει στον ΟΑΕΔ για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία τη νέα σχολική περίοδο του βρεφονηπιακού σταθμού στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.

– Να απαλλάξει όλους τους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, είτε είναι ιδιοκτήτες – ενοικιαστές ισογείων διαμερισμάτων, είτε υπογείων που πλημμύρισαν, από τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο.

– Να γίνουν άμεσα έλεγχοι για την στατικότητα των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης.

– Να γίνουν με ευθύνη του δήμου, απολυμάνσεις των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης και των εξωτερικών χώρων των δυο οικισμών.»