Σε ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» αναφέρονται τα εξής:

«Το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» υπήρξε έμπνευση του Λαρισαίου καλλιτέχνη Δημήτρη Ακριβούλη, με τους τότε προέδρους των Συλλόγων Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», και του Συλλόγου Ποντίων ν.Λάρισας, Νανά Μαυραντζά και Χρήστο Τοπαλίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν και την 1η Οργανωτική Επιτροπή, πριν από 13 χρόνια.

Στόχος ήταν φορείς, σύλλογοι της πόλης και του νομού Λάρισας να δημιουργήσουν διαφορετικά πολιτιστικά-αθλητικά δρώμενα χωρίς, έως ελάχιστο κόστος, στηριζόμενα στο εθελοντισμό των διοργανωτών, τα οποία το κοινό θα μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν, και αντί αντιτίμου εισιτηρίου να προσφέρει ο καθένας, εάν μπορεί, από το υστέρημα του τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία στο τέλος του Φεστιβάλ θα μοιράζονται στα συσσίτια της πόλης μας, όπου και οι ανάγκες είναι καθημερινές.

Το φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων υπήρξε και η 1η απόπειρα ταυτόχρονης παρουσίας και σύμπραξης πολλών πολιτιστικών φορέων, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός. Η πολυπολιτισμική πόλη της Λάρισας αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη.

Φέτος στην Οργανωτική επιτροπή είναι ο Συλλόγων Αργιθεατών ν.Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» (πρόεδρος Κώστας Σιατραβάνης) ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας (πρόεδρος Χρήστος Τοπαλίδης),και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων (αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας). Συνεργαζόμαστε δε με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, στην οποία και θα διαθέσουμε μέρος των τροφίμων που θα συγκεντρωθούν για τα συσσίτια που καθημερινά προσφέρουν σε άπορες οικογένειες της πόλης μας.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος είναι δωρεάν, αντί αντιτίμου εισιτηρίου προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διανεμηθούν με τη λήξη του Φεστιβάλ στα συσσίτια της πόλης.

Στα πλαίσια αυτά φορείς όπως το ΔΩΛ, το Θεσσαλικό Θέατρο, σύλλογοι του νομού μας, οι οποίοι μετέχουν σε διάφορες πολιτιστικές δράσεις είναι ενδεικτικά Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας « Ο Άγιος Νικόλαος»

· Σύλλογος Ποντίων Λάρισας

· Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας- Μορφωτικός σύλλογος Γαλήνης

· Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η Καθ’ημας Ανατολή»

· Χορευτική Ομάδα «Θέμις εν χορώ» του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισα

· Πολιτιστικός Σύλλογος Παλινοστούντων Ποντίων Λάρισας «ο Πόντος»

· Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν.Λάρισας

· Σύλλογος Βερδικουσιωτών ν.Λάρισας

· Χορευτικός Όμιλος Λάρισας

· Μ.Ε.Σ Πέρα Μαχαλά

· Χορευτική Ομάδα Χοραγωγία

· Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν.Λάρισας

Συνδράμουν οι :

· Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου

· Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας

· Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Θωμά

· Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πολιτείας Λάρισας «ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ»

Στα πλαίσια αυτά μετέχουν φέτος και η Ομάδα Ποδοσφαίρου των Δικηγόρων Λάρισας, η οποία μαζί με την ομάδα των Παλαίμαχων της ΑΕΛ θα πραγματοποιήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και 16.15 καλώντας τους Λαρισαίους να τον παρακολουθήσουν και να προσφέρουν τρόφιμα αντί εισιτηρίου».