Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, οι μικρές και μεγάλες αποδράσεις επιβάλλονται προκειμένου να βιώσουμε λίγες στιγμές ανάπαυλας και ηρεμίας. Η περίοδος των διακοπών είναι μπροστά μας και όλοι λίγο πολύ θα αδράξουν την ευκαιρία για να πάνε κάπου τους επόμενους μήνες.

Ο Δίας που βρίσκεται ήδη στο ζώδιο των Διδύμων κάνει τα πράγματα πιο εύκολα σε αυτούς τους τομείς, διότι προσφέρει την ευκαιρία να μετακινηθούμε και να επικοινωνήσουμε περισσότερο, να πειραματιστούμε, να ικανοποιήσουμε την περιέργεια μας και να εξερευνήσουμε τον κόσμο γύρω μας. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο οι συνθήκες θα είναι ιδανικές, μία που το αστρολογικό σκηνικό θα είναι πιο ανάλαφρο και ευνοϊκό.

Η διέλευση του Δία, που δεν γνωρίζει σύνορα και ευλογεί με τύχη, αισιοδοξία και τυχερές ευκαιρίες, θα επηρεάσει διαφορετικά κάθε ζώδιο, αλλά η εύνοια του θα είναι πιο έντονη σε κάποια ζώδια, όπως οι Δίδυμοι, ο Τοξότης και οι Ιχθύες. Το ίδιο ισχύει και για όσους γεννήθηκαν με τον Δία στους Διδύμους, καθώς θα βιώσουν τώρα αυτό που αναφέρεται ως «επιστροφή του Δία» και δεν πρέπει να χάσουν κι εκείνοι την ευκαιρία να ανοίξουν λίγο περισσότερο τα φτερά και τους ορίζοντες τους.

Αν θέλετε να μάθετε τη θέση του γενέθλιου Δία σας πατήστε εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι από τα το πιο περίεργα, αεικίνητα και ομιλητικά πλάσματα του ζωδιακού κύκλου και τους αρέσει να είναι διαρκώς εν κινήσει και παράλληλα να δημιουργούν το ανάλογο επικοινωνιακό κρεσέντο που τους χαρακτηρίζει στην πορεία. Καθώς ο επεκτατικός Δίας μόλις έχει μπει στο ζώδιο σας (και θα παραμείνει εκεί για έναν χρόνο) το να βρείτε χρόνο για μακρινά και κοντινά ταξίδια, είναι το προσωπικό σας κλειδί που θα ανοίξει τις πόρτες για την εξερεύνηση και εξέλιξη προσωπικών σας δυνατοτήτων. Επειδή έχετε την τάση να αλληλεπιδράτε ενεργά με τον κόσμο γύρω σας, τα ταξίδια ενισχύουν την εσωτερική σας αίσθηση της πληρότητας και σας γεμίζουν θετική ενέργεια και όρεξη για ζωή. Επίσης βοηθούν στην ανάπτυξη της κοινωνικότητας σας. Θα έχετε τη δυνατότητα το επόμενο διάστημα να επεκτείνετε τον κοινωνικό σας κύκλο, να κάνετε σχέσεις και να έρθετε πιο κοντά με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσάς, αρκεί να μην αφήνετε τις ευκαιρίες να σας προσπεράσουν. Είναι μια σπάνια συγκυρία που κρύβει πολλά οφέλη για εσάς και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε. Επειδή ίσως δεν σας αρέσει ιδιαίτερα ο προγραμματισμός, ούτε η πίεση, τα ταξίδια μπορεί να μην ήταν τον προηγούμενο χρόνο ούτε στις προτεραιότητες σας, ούτε δεδομένα, λόγω ενός φορτωμένου προγράμματος, οικονομικών, οικογενειακών και άλλων παραγόντων που ίσως τα έκαναν πιο πολύπλοκα. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί τώρα και για δύο μήνες, οι συνθήκες θα είναι μάλλον πιο πρόσφορες και οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν. Καθώς η σχέση σας με τον αυθορμητισμό είναι μέρος της γοητείας του ταξιδιού, φροντίστε κι εσείς να είστε στο εξής πιο ανοιχτοί και έτοιμοι για δράση. Μην απορρίπτετε ξαφνικές εμπνεύσεις, προτάσεις ή προσκλήσεις χωρίς να τις σκεφτείτε και δώστε στον εαυτό σας χρόνο και χώρο για να ξαναβρείτε την ανεμελιά σας. Δώστε μια ώθηση στον εαυτό σας να βγει από τη ζώνη ασφαλείας του, γιατί μπορεί έτσι να συναντήσετε ανθρώπους, εμπειρίες και σκηνικά που να αλλάξουν τον κόσμο σας. Βιώματα που ίσως να σας κάνουν να νιώσετε πιο πολύ ο εαυτός σας ή να ξαναβρείτε τον παλιό καλό εαυτό σας. Κατά κάποιο τρόπο, το να εξερευνήσετε μια άλλη πόλη, μία άλλη κουλούρα ή μια περιοχή σάς βοηθάει να αισθάνεστε εστιασμένοι και πιο ζωντανοί ακόμη και όταν τα πράγματα κινούνται με τους χαλαρούς ρυθμούς των διακοπών.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο με μια φλογερή καρδιά που αναζητάει πάντα την περιπέτεια, την αλήθεια και τη γνώση. Το ταξίδι είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να τα ζήσει, γι’ αυτό είναι κάτι με το οποίο είναι ήδη αρκετά εξοικειωμένος και του αρέσει πολύ. Ο πλανητικός κυβερνήτης σας, ο Δίας, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για όλες αυτές τις προτιμήσεις, διανύει πλέον το απέναντι σας ζώδιο των Διδύμων, ενεργοποιώντας τον εξερευνητή μέσα σας και θυμίζοντας σας αυτά που σας φέρνουν χαρά και ενθουσιασμό. Ίσως για αυτό δεν πρέπει να αφήσετε αυτούς τους δύο πολύ καλούς μήνες, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, να ξεφύγουν μέσα από τα χέρια σας. Αυτή είναι η χρονιά που δεν πρέπει να παραμελήσετε γενικά ό,τι σας φέρνει αυτή τη χαρά. Καθώς το ζώδιο σας σχετίζεται με τα ταξίδια, τη φιλοσοφία και την εσωτερική αξία, η αίσθηση του σκοπού σας δυναμώνει καθώς μαθαίνετε να δίνετε σημασία στη ψυχή σας και προτεραιότητα σε ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Τα ταξίδια που θα γίνουν τώρα θα συνεισφέρουν θετικά στην ερωτική σας ζωή και την προσωπική σας εξέλιξη. Ίσως ακόμη να είναι το έναυσμα για να γνωρίσετε τον άνθρωπο της ζωής σας, να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφο σας ή να θέσετε τις βάσεις για σημαντικές φιλίες και συνεργασίες του μέλλοντος. Θα νιώσετε πιο άνετα όταν έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά σας και όταν θελήσετε να τα εκφράσετε, αν όχι στους άλλους, τουλάχιστον στον εαυτό σας. Οι σχέσεις σας θα βελτιωθούν και αν υπήρχαν κάποια σύννεφα, τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν. Η διάθεση σας θα είναι πιο ανάλαφρη κάτι ίσως που έχετε καιρό να το νιώσετε. Θα φερθείτε με περισσότερη καλοσύνη στον εαυτό σας και κατ’ επέκταση στους άλλους. Να θυμάστε ότι οι άλλοι μαθαίνουν από εσάς, μέσω της σοφίας που βγαίνει από μέσα σας όταν είστε σε επαφή με την ψυχή σας. Εμπιστευτείτε λοιπόν περισσότερο τη διαδικασία που σας οδηγεί εκεί. Για εσάς, τα ταξίδια είναι μια πολύτιμη εμπειρία που σας επιτρέπει να φορτίσετε το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή σας. Αυτό είναι ένα δώρο που παίρνετε από τη ζωή, το μετατρέπετε σε γνώση και αισιοδοξία και το προσφέρετε με τη σειρά σας κάπου αλλού. Δεν πρέπει να στερήσετε τον εαυτό σας από οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε τόσο όμορφα και τόσο δυνατά, γιατί διαφορετικά δε θα είστε οι μόνοι που θα χάσετε.

ΙΧΘΥΕΣ

Το πιο ευαίσθητο και το πιο διαισθητικό από όλα τα ζώδια είναι οι Ιχθύες, ένα ζώδιο που αντιπροσωπεύει την ενότητα με το υπερβατικό και τις άπειρες διαστάσεις του ανθρώπινου ψυχισμού. Αυτές οι ιδιότητες μπορεί μερικές φορές να σας κάνουν να νιώθετε μοναξιά, εξάντληση και ίσως να δυσκολεύουν την καθημερινότητα σας. Εάν αυτό το διάστημα αισθάνεστε ότι έχετε κουραστεί αρκετά, επενδύστε χρόνο και χρήματα για να εξερευνήσετε τόπους πέρα από τις γνωστές σας διαδρομές. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα έχετε τις καλύτερες συνθήκες για να διευρύνετε τους ορίζοντες σας αν το θελήσετε. Ο παραδοσιακός κυβερνήτης σας Δίας θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε καινούρια πράγματα για τον κόσμο γύρω σας και τους ανθρώπους που τον αποτελούν. Εάν θελήσετε να εμπλουτίσετε τις εμπειρίες σας με λίγη έρευνα και γνώσεις για όσα σας κινήσουν το ενδιαφέρον, θα εκπλαγείτε με το πόσα μαθαίνετε και πόσα δεν γνωρίζατε προηγουμένως. Θα το ευχαριστηθείτε περισσότερο αν διαλέξετε ταξίδια και περιηγήσεις που σας επιτρέπουν να ακολουθείτε τους δικούς σας ρυθμούς, καθώς γνωρίζετε νέους πολιτισμούς, διαφορετικές καθημερινές ρουτίνες και καινούρια άτομα που βλέπουν τον κόσμο από διαφορετική οπτική γωνία. Η διαδικασία του ταξιδιού αναζωπυρώνει την αγάπη σας για τον κόσμο και τους ανθρώπους, ενώ αξιοποιεί με τον σωστότερο τρόπο τις τάσεις φυγής που μπορεί να αισθάνεστε συχνά. Το να είστε σε ένα νέο μέρος μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε την ιδεατή ομορφιά, που γνωρίζετε με την καρδιά και το πνεύμα σας, αποτυπωμένη σε έναν επίγειο καμβά. Δώστε προτεραιότητα στα ταξίδια και δείτε τον κόσμο όπως ένα παιδί που είναι ανοιχτό στο θαυμαστό και το άγνωστο. Θυμηθείτε ότι μόνο οι πιο αγνοί, οι ευαίσθητοι και οι σοφοί έχουν αυτό το προνόμιο. Εάν ανοίξετε περισσότερο τους ορίζοντες σας, θα μπορέσετε έχετε σημαντικά οφέλη. Οφέλη που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε με πιο σταθερά βήματα στη ζωή. Επιπλέον, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών και την καλυτέρευση των σχέσεων με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ο Δίας διοχετεύει μια αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας στην οικογενειακή σας ζωή, η οποία θα μπορούσε με τη σειρά της να σας βοηθήσει να λύσετε προηγούμενες συγκρούσεις και προσωπικές ανασφάλειες που έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν σας.