Πολιτική-ιστορική επίσκεψη στη Μακρόνησο θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024.

«Μακρόνησος το ''Νταχάου της Μεσογείου'', το νησί του αίματος, στο μέρος που οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο, εκεί που η κρατική βία συστηματοποιήθηκε, που οι πολιτικά διωκόμενοι γνώρισαν τη μεγαλύτερη αναμέτρησή τους με τον ταξικό αντίπαλο και την κόλαση των απίστευτων βασανιστηρίων.

Τιμή στους πάνω από 100.000 χιλιάδες αγωνιστών που μαρτύρησαν ή έδωσαν τη ζωή τους για τα υψηλότερα ιδανικά που γνώρισε έως σήμερα η ανθρωπότητα. Που αντιστάθηκαν σθεναρά ,μέχρι το τέλος στην… επαναφορά τους στον ''υγιή εθνικό κορμό'', δηλαδή στην υποδούλωση, τον εξευτελισμό και στην συντριβή τους. (Σεμίνα Διγενή Εφημ. ΕΘΝΟΣ, 6/9/2020)»

Ιστορική ξενάγηση διάρκειας 3,5 περίπου ωρών από τον Θανάση Γάλλο.O Θανάσης Γάλλος είναι Δρ. Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και επιστημονικός συνεργάτης των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Α.Σ.Κ.Ι.)

Δηλώσεις συμμετοχής την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, Ιουστινιανού 42, στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ώρες 6-8 μ.μ.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο 70 ευρώ, η τιμή περιλαμβάνει μετάβαση με τουριστικό λεωφορείο από τη Λάρισα στο Λαύριο, μεταφορά με καράβι από το Λαύριο στη Μακρόνησο και ξενάγηση.