Με υπόμνημα, όπως αναμενόταν, θα καταθέσει την Παρασκευή ο Χρήστος Τριαντόπουλος στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Αν αυτή η συνεδρίαση ολοκληρωθεί ομαλά, τότε, η επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει τα επόμενα της βήματα.
Η πλειοψηφία, όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει τις διαδικασίες άμεσα βάζοντας μπρος για τα πορίσματα. Η επιτροπή, ως όργανο, αναμένεται να καταθέσει στην Ολομέλεια το πόρισμα της, για το οποίο ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης θα πρέπει να ορίσει ειδική ημερήσια διάταξη στην Ολομέλεια για τη συζήτηση και ψήφιση του.
Στη συνέχεια, το Σώμα, με μυστική ψηφοφορία και σε κάλπη, θα ψηφίσει την παραπομπή ή όχι του Χρήστου Τριαντόπουλου στο ειδικό δικαστήριο, ενώ θα έχει προηγηθεί το δικαστικό συμβούλιο που θα κάνει και την έρευνα για τον πρώην υφυπουργό.
Η στάση της αντιπολίτευσης
Από την πρώτη στιγμή η μειοψηφία αντέδρασε έντονα στην πρόταση της πλειοψηφίας. Μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την πλειοψηφία για την άρον άρον, όπως λένε, κλήτευση του Χρήστου Τριαντόπουλου. Όπως έλεγαν βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο ύποπτος, όπως λένε, έρχεται στο τέλος και όχι πρώτος μάρτυρας.
Σημειώνεται, ότι τα κόμματα κατέθεσαν και προτεινόμενη λίστα μαρτύρων. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνουν μέλη της προανακριτικής που ανήκουν στη μειοψηφία, αν οι εργασίες έκλειναν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, και το πόρισμα που θα πήγαινε στην ολομέλεια, δεν περιελάμβανε τις θέσεις του εγκαλούμενου, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος ακυρότητας της όλης διαδικασίας. Έτσι, αποφασίστηκε να κληθεί ο πρώην υπουργός προκειμένου να καταγραφεί η πρόθεση του να εξεταστεί η υπόθεση του από το δικαστικό συμβούλιο.
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί πως η Βουλή είναι αυτή που θα κληρώσει τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, από τις λίστες με τους επιλέξιμους δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
tovima.gr