Προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία «Το τελευταίο ταξίδι» (στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), σε σκηνοθεσία Άρη Χατζηστεφάνου, στο θερινό κινηματογράφο, στο Μύλο του Παππά, από τον Όμιλο Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας  (Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ.Λ.), τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας. Η παρουσίαση έγινε από τους συντονιστές του ΟΦΙΝΙΚΑΛ, Νίκο Σκεντέρη και Βαγγέλη Ρεμπάπη.

Προηγήθηκε συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για το έργο «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία» του Ν. Καζαντζάκη (1ο ταξίδι του στην Άπω Ανατολή το 1935) και μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τον ίδιο το σκηνοθέτη, μέσω ζωντανής σύνδεσης διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ο σκηνοθέτης με την έντονη πολιτική ματιά, αυτόν τον καιρό βρίσκεται στη Νέα Υόρκη κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν ερωτήσεις και σχόλια πάνω στο τελευταίο του ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει εμπλουτίσει με σύγχρονα πλάνα και στιγμιότυπα από anime, video games και ιαπωνικά manga κι όπου επιχειρεί κάτι διαφορετικό, ένα ταξίδι σε άλλη ήπειρο και σε άλλο χρόνο, με τη βοήθεια του Γιάννη Αγγελάκα και της Όλιας Λαζαρίδου.

Το κοινό της Λάρισας γέμισε το χώρο του κινηματογράφου και συμμετείχε με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και τοποθετήσεις