Να προχωρήσει στην ενοποίηση του υδρευτικού δικτύου στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέας σχεδιάζει ο Δήμος Φαρσάλων, καταθέτοντας σχετική πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρόταση που τιτλοφορείται «Ενοποίηση και ορθολογική διαχείριση του συστήματος γεωτρήσεων και των δικτύων ύδρευσης της Δ.Ε. Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων», είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

Η πρόταση αποσκοπεί στην εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στους οικισμούς Αύρας, Κρήνης, Μεγάλου Ευυδρίου, Μικρού Ευυδρίου, Λόφου, Ελληνικού, Πυργακίων, Πολυνερίου, Σταυρού, Βασιλί, Δενδρακίων, Ανωχωρίου και Κατωχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων.

Στα πλαίσιο της παρούσας μελέτης και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιβαρυντικές συνθήκες στον τομέα της ύδρευσης της περιοχής μελέτης, σχεδιάζεται:

• η κατασκευή ενός νέου υπόγειου δικτύου εξωτερικών αγωγών, το οποίο θα λειτουργεί παραπληρωματικά ως προς τα υφιστάμενα δίκτυα εξωτερικών αγωγών σε περίπτωση μη επαρκούς αντλούμενου νερού από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις,

• η προμήθεια Η/Μ εξοπλισμού (ηλεκτρολογικοί πίνακες, inverters) για τη βελτίωση λειτουργίας του δικτύου για την εξοικονόμηση ενέργειας και εξασφάλισης επαρκούς ποσότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση,

• η προμήθεια συστημάτων απονιτροποίησης σε συγκεκριμένες από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις της περιοχής, στις οποίες παρατηρείται κυρίως τη θερινή περίοδο υπέρβαση του ορίου των νιτρικών (50 mg/L), για την εξασφάλιση επαρκούς ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Εργαζόμαστε για το παρόν με το βλέμμα στο μέλλον. Το επαρκές και ποιοτικό νερό είναι μία μεγάλη πρόκληση για την αυτοδιοίκηση, σε μία εποχή όπου οι κλιματολογικές συνθήκες αλλά και αλόγιστη υπεράντληση, δημιουργούν αρκετά προβλήματα. Η πρότασή μας στο Ταμείο Ανάκαμψης φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναμσύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οικισμών στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέα» τονίζει ο Δήμαρχος Φαρσάλων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Μάκης Εσκίογλου.