Αριθμό εμπλεκομένων που ανέρχεται σε 51 άτομα περιλαμβάνει η δικογραφία για την απάτη «μαμούθ» με θύμα έναν 46χρονο επιχειρηματία στη Λάρισα, από τους λογαριασμούς του οποίου έκανε φτερά ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 194.900 ευρώ. Η συγκεκριμένη απάτη έγινε στις 5 Αυγούστου 2022 και δημοσιοποιήθηκε στις 15 Αυγούστου.

Ο επιχειρηματίας, είχε συμφωνήσει να δανείσει σε συγγενικό του πρόσωπο ένα σημαντικό ποσό, κι έτσι δεν υποψιάστηκε κάτι όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που του συστήθηκε ως ο γιός του λογιστή του συγγενούς του. Το τηλεφώνημα έγινε ώστε ο συγγενής να του επιστρέψει τα δανεικά μέσω μιας επιδότησης που έλαβε. Έτσι ο επιχειρηματίας έδωσε στον λογιστή τους κωδικούς των ηλεκτρονικών συναλλαγών του, και μάλιστα του κοινοποίησε και τους κωδικούς που εκείνη την ώρα η τράπεζα του απέστειλε μέσω viber.

Οι απατεώνες σήκωσαν αμέσως τα λεφτά από τον λογαριασμό του, και τα μετέφεραν σε άλλους 7 λογαριασμούς της ίδιας τράπεζας. Από εκεί τα διαμοίρασαν σε 45 λογαριασμούς, μέχρι 3.000 ευρώ στον καθένα, όριο το οποίο δεν κινεί υποψίες.

Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της αστυνομίας, τα λεφτά σήκωσαν με τραπεζικές κάρτες (δανεισμένες έναντι μικρού ποσού από άλλους) αρκετοί τσιγγάνοι και κάποιοι αλλοδαποί συνεργοί τους. Οι αναλήψεις έγιναν από Φθιώτιδα και Αττική.

Η ογκωδέστατη δικογραφία υποβλήθηκε χθες στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)