Αυξημένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό, καταγράφονται στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα καταγράφηκαν δύο ύποπτα κρούσματα για λεπτοσπείρωση, η οποία, ωστόσο, δεν σχετίζεται με τον θάνατο ασθενούς από τη Λάρισα.

Σε σχέση με τις οστρακοκαλλιέργειες στην Πιερία και Θεσσαλονίκη, δεν παρουσιάζουν ορατή φερτή ύλη, αλλά έκλεισε προληπτικά μία ζώνη στην Πιερία, η οποία βρίσκεται κοντά στις εκβολές του Πηνειού.

Τα παραπάνω ανέφερε την Τετάρτη ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Φώτη Σερέτη (φωτογραφία), κατά την ενημέρωση από το Επιχειρησιακό Κέντρο της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, τις τελευταίες 24 ώρες κατέφυγαν στις τοπικές δομές Υγείας 1.236 ασθενείς, από τους οποίους 45 είχαν γαστρεντερίτιδες και 101 λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Δηλώθηκε ένα κρούσμα σαλμονέλας, το οποίο σχετίζεται με πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.

Όπως είπε, η αύξηση κρουσμάτων αναπνευστικών λοιμώξεων, πιθανόν οφείλεται σε αύξηση κορωνοϊού στην περιοχή, όπως και στο σύνολο της χώρας.

Καταγράφηκαν, επίσης 5 νοσηλείες ασθενών με γαστρεντερίδα και 7 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Στη Λάρισα, έχουν δηλωθεί δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης και οι ασθενείς είναι κλινικά καλά, ενώ ένας θάνατος στην περιοχή δεν σχετίζεται με λεπτοσπείρωση.

iatronet.gr