Στις 12, 13, 14 και 15 Νοεμβρίου και ώρα 9.15 μ.μ. στο Νέο Θέατρο Τεχνών Λάρισας, Εργατικής Πρωτομαγιάς και Τζαβέλα, ο ερασιτεχνικός σύλλογος φίλων θεάτρου Λάρισας «Αυλαία» θα παρουσιάσει σε μία ενιαία παράσταση με τον τίτλο «Σου άφησα μήνυμα» τρεις εμβληματικούς θεατρικούς μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου καθώς και μικρές ιστορίες του Θεάτρου.
Πρόκειται για τα έργα των: Αντον Τσέχωφ-Γκαμπριέλ Αρού «Ολυα μία ψυχούλα», «Η πιο δυνατή» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ και «Η ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ.
Τρεις από τους πιο συναρπαστικούς μονολόγους για τη συναισθηματική δύναμη και τη ρεαλιστική απεικόνιση των συναισθημάτων τριών γυναικών.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε θεατρικά αυτούς τους τρεις συναρπαστικούς μονολόγους και να αποδείξουμε ότι παραμένουν αδιαμφισβήτητα επίκαιροι.
«Ολυα μία ψιχούλα»
Ο Άντον Τσέχωφ, ένας από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους αν και περισσότερο διάσημος για τα θεατρικά του έργα, δημιουργεί συναρπαστικές ιστορίες όπου συνυπάρχουν το τραγικό και το κωμικό στοιχείο, η λυρικότητα και η ποίηση, το γκροτέσκο και η φάρσα. Η «Ψυχούλα» είναι μια απλοϊκή κοπέλα, πολύ καλόψυχη αλλά χωρίς δική της προσωπικότητα. Είναι το «αντηχείο» του συζύγου της. Επαναλαμβάνει την άποψή του , τα λόγια του, τα πιστεύω του. Και έχει για όλα τα θέματα την ίδια γνώμη μ’ αυτόν. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αφοσίωση ούτε ένα χρόνο. Ενα κωμικοτραγικό πρόσωπο όπως και ο δον Κιχώτης.
Ερμηνεία η Κατερίνα Μπονίτση
«Η πιο δυνατή»
Ο Στρίντμπεργκ μας δίνει ένα υπέροχο έργο με έναν αμφιλεγόμενο τίτλο. Πρόκειται για ένα αριστούργημα ψυχολογικής ανάλυσης. Ενας καταιγιστικός μονόλογος, στον οποίο η Κυρία Χ μιλάει μόνο και η δεσποινίς Χ απαντά με τη γλώσσα του σώματος. Το έργο αντιπροσωπεύει μία τριγωνική αγάπη μεταξύ μιας παντρεμένης ηθοποιού, της κυρίας Χ, του άντρα της Bob, ο οποίος δεν εμφανίζεται και της δεσποινίς Χ επίσης νεαρής ηθοποιού. Ο σύζυγος και η νεαρή ηθοποιός δεσποινίς Χ ήταν ερωτευμένοι. Οι δύο όψεις ενός νομίσματος. Η σύζυγος και η ερωμένη. Μία αιώνια αντιπαλότητα. Αν υπάρχει νικητής η νίκη θα είναι πύρρειος.
Ερμηνεία: Κυρία Χ Νικολέτα Στυλοπούλου και δεσποινίς Χ Κατερίνα Θεοδοσίου
«Ανθρώπινη φωνή¨»
Το Human Voice (La Voix humaine) του Jean Cocteau, παίχτηκε για πρώτη φορά στην Comedie-Francaise το 1930 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Είναι ένας μονόλογος τοποθετημένος στο Παρίσι, στον οποίο μια γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο με τον επί πέντε χρόνια έρωτα της, που την εγκαταλείπει. Είναι πολύ ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος πρόκειται την επόμενη ημέρα να παντρευτεί μια άλλη νεότερη γυναίκα. Ο μονόλογος ακολουθεί την ψυχολογική πτώση της γυναίκας που ενώ φαινομενικά προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της, σταδιακά οδηγείται στην απόγνωση.
Η «Ανθρώπινη Φωνή» είναι ένα προφητικό έργο γιατί σ΄αυτό ο Ζαν Κοκτώ έχει καταφέρει να αποδώσει στην εντέλεια τη σχέση του ατόμου με το τηλέφωνο, το μέσο επικοινωνίας που καθόρισε έναν νέο τρόπο ζωής δεκαετίες αργότερα.
Ερμηνεία Αγάπη Κολοβού.
Επιμελητής της παράστασης: Δημήτρης Γ. Καραβασίλης.
Σχεδιασμός φωτισμού και μουσικές επιλογές: Κωνσταντίνος Πελεκάνος
Σχεδιασμός αφίσας «Πενάκι»
Η παράσταση ανεβαίνει με την χορηγία της «Κλινικής Πατσίδη Α.Ε.»