Την Τρίτη 6 Ιουνίου το Δημαρχείο της πόλης μας γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας επισκέφθηκαν το Δημαρχείο για να παραδώσουν ένα σημαντικό ψήφισμα σχετικά με την προστασία των μελισσών. Η επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν με θέμα: "Bee Friends, Bee Active, Bee Happy: Όλοι μαζί για την Προστασία των Μελισσών!".

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Ηλία Θεοδώρου, καθώς και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του προγράμματος, κ. Παρασκευή Μπελόγια, κ. Θεοδώρα Γκανάβα και κ. Αικατερίνη Τζομπανάκη, πραγματοποίησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δ. Τάχου, καθώς και του Αντιδημάρχου Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κ. Δ. Δεληγιάννη είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει για την προστασία των μελισσών. Επιπλέον, τόνισαν την σημασία αυτών των σημαντικών για τον πλανήτη μας εντόμων και παρουσίασαν την εκστρατεία που οργάνωσαν για περισσότερα αγριολούλουδα στις σχολικές αυλές και στην πόλη της Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες συναντήθηκαν επίσης με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Απόστολο Καλογιάννη στον οποίο παρέδωσαν ένα ψήφισμα με περισσότερες από 300 υπογραφές από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης. Στο ψήφισμα, οι μικροί ακτιβιστές ζητούν την υποστήριξη του Δήμου σε διάφορα θέματα που αφορούν την προστασία των μελισσών και του περιβάλλοντος. Ανάμεσα στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται:

  • Ηδιάθεση χώρων για τη φύτευση αγριολούλουδων σε πάρκα, πλατείες και άλλες κατάλληλες τοποθεσίες της πόλης,
  • Η υποστήριξη της πρωτοβουλίας τους και η προώθηση της φύτευσης αγριολούλουδων στις σχολικές αυλές της πόλης,
  • Η διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία των μελισσών και την προστασία τους,
  • Η προτίμηση βιολογικών προϊόντων και η αποφυγή χρήσης φυτοφαρμάκων σε δημόσιους χώρους.

Ο Δήμαρχος κ. Καλογιάννης συγχάρηκε τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει προσεκτικά τα αιτήματά τους.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Θεοδώρου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου ευχαριστούν τον Δήμο Λαρισαίων για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία των μαθητών και μαθητριών του σχολείου, καθώς και τους μικρούς μαθητές που αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς πλανήτη.