Συμβολική αλλά και ουσιαστική επίσκεψη στα νέα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας στη Λάρισα, πραγματοποίησε ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος, ενόψει και της θερινής περιόδου όπου φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίς, αλλά και των αυξημένων πυρκαγιών που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Θεσσαλία και στην υπόλοιπη επικράτεια. 

Ο κ. Καπετάνος συναντήθηκε με τον Αρχιπύραρχο Ιωάννη Αμανατίδη Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.Π.Υ.Δ) Θεσσαλίας, με τον οποίο είχε έναν αποικοδομητικό διάλογο για την πορεία της υπηρεσίας, την ετοιμότητα κατά τη δύσκολη θερινή περίοδο και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της φυσικής μας κληρονομιάς, από τις πυρκαγιές και όχι μόνον.

Ο βουλευτής του νομού Λάρισας ξεναγήθηκε στους νέους χώρους των επιχειρήσεων και ενημερώθηκε για τα συστήματα και την εξέλιξη της τεχνολογίας τόσο στην πρόληψη όσο και στην κατάσβεση των πυρκαγιών και συνομίλησε με τους πυροσβέστες στο κρίσιμο πόστο του Κέντρου επιχειρήσεων.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι από τις δυκολότερες για την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς το φετινό καλοκαίρι ήρθε κάπως απότομο και αρκετά νωρίς βιώνουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 

Με αυταπάρνηση και αγάπη για τον συνάνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον οι άνθρωποι αυτοί, γυναίκες και άντρες που υπηρετούν την πυροσβεστική υπηρεσία, ρίχνονται καθημερινά στη μάχη. 

Είναι χρέος όλων μας να υπακούμε στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας ώστε να μηδενιστεί η πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιάς από ανθρώπινο λάθος. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξήγγειλε πριν ένα μήνα ένα γενναίο πρόγραμμα το «ΑΙΓΙΣ» προϋπολογισμού 2 δις ευρώ που συνίσταται στον εξοπλισμό με εναέρια, επίγεια και αμφίβια μέσα πυρόσβεσης και διάσωσης την Πολιτική Προστασία και τα Σώματα Ασφαλείας.

Η πολιτική προστασία ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους πολίτες στην πρόληψη και τη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος, που αποτελεί το κληροδότημα μας στις επόμενες γενιές»

Αυτά τόνισε ο Χρήστος Καπετάνος κατά την έξοδο του από τα Γραφεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θεσσαλίας που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Αβέρωφ και ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Περιφερειακού Διοικητή, Γιάννη Αμανατίδη, τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν στην πυροσβεστική υπηρεσία και την πολιτική προστασία, για την γενναιότητα και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν στις δύσκολες ώρες.