Μια ακόμη επιτυχημένη αποστολή πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων, η οποία και εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή του επιβλητικού κτηρίου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας (FILARMΟNICA- PITESTI) της πόλης Πιτέστι της Ρουμανίας.

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού ιδρύματος «ARS NOVA» ARGES συμμετείχε στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιακών συνόλων «D.G. KIRIAC» (FESTIVALUL INTERNATIONAL DE MUZICA CORALA SI INSTRUMENTALA D. G. KIRIAC). Στο σημαντικό και υψηλού επιπέδου 3ημερο μουσικό φεστιβάλ συμμετείχαν 18 χορωδιακά σύνολα και πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 16 Ιουνίου 2024 στις πόλεις Topoloveni και Pitesti με την συνδρομή των τοπικών δήμων, της διοικητικής περιφέρειας Arges και του υπουργείου πολιτισμού της Ρουμανίας.

Η χορωδία των Φαρσάλων απέσπασε θετικές κριτικές για την εμφάνισή της και κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα τόσο του φιλόμουσου κοινού όσο και των υπολοίπων χορωδιών στο κατάμεστο θέατρο. Η χορωδία παρουσίασε σε τετράφωνη επεξεργασία a capella και συνοδεία πιάνου και βιολιού ένα ευχάριστο και απαιτητικό πρόγραμμα με συνθέσεις ξένων και Ελλήνων μουσουργών. Συνόδευσαν στο πιάνο η μουσικοπαιδαγωγός – καθηγήτρια πιάνου κ. Έφη Φαρμάκη, στο φλάουτο ο κ. Αντώνης Βακαλαθανασίου και στο βιολί ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Γιάννης Μάτης. Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Μετά το τέλος του προγράμματος η πρόεδρος των χορωδιών της Ρουμανίας συνεχάρη θερμά τους χορωδούς και το μαέστρο για την άρτια και εντυπωσιακή ερμηνεία τους και απένειμε αναμνηστική πλακέτα και δίπλωμα συμμετοχής στον πρόεδρο της χορωδίας κ Δημήτρη Βασιλείου, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη φιλοξενία μεταφέροντας τους φιλικούς χαιρετισμούς του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.

Κατά την τριήμερη παραμονή τους στην Ρουμανία τα μέλη της 40μελους φαρσαλινής αποστολής είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα Καρπάθια Όρη, να ψάλουν σε δυο ιερούς ναούς σπάνιας αρχιτεκτονικής και ακουστικής στις πόλεις Mioveni και Curtea de Arges την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βασιλέων. Επίσης, στην πρωτεύουσα της χώρας το Βουκουρέστι, ξεναγήθηκαν στο νέο και το παλαιό κοινοβούλιο, στο πατριαρχείο, καθώς και σε σημαντικά ιστορικά κτήρια και μουσεία. Όλα τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν αποκλειστικά από τους συμμετέχοντες.