Μοναδικής εμπειρίας και απόκτησης γνώσεων θα μείνει το επιμορφωτικό ταξίδι της εκπαιδευτικού Κατερίνας Παπακωνσταντίνου, ΠΕ(86) Πληροφορικής, του 6ου Γυμνασίου Λάρισας, στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου "η επιμόρφωση έγινε στον οργανισμό Europass Teacher Academy, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του σχολείου με Κωδικό 2023-1-EL01-KA121-SCH-000129483 ως διαπιστευμένο σχολείο με Κωδικό διαπίστευσης 2020-1-EL01-KA120-SCH- 000094713 βελτιώνοντας τις ψηφιακές γνώσεις και δεξιότητες των εκπαιδευτικών στη δημιουργία συνεργατικών εγγράφων και στη διαμόρφωση συνεργατικών τάξεων με ενεργή συμμετοχή των μαθητών και των υπολοίπων συναδέλφων για τη διάχυση, τη μετάδοση και τη βελτιστοποίηση της γνώσης με σύγχρονα εργαλεία και με κύριο άξονα την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Στην επιμόρφωση με τίτλο " ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom " -"Εργαλεία Τ.Π.Ε. για μια δημιουργική και συνεργατική τάξη" συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Πολωνία και Λιθουανία, διήρκεσε 1 εβδομάδα από 24 έως 29 Ιουνίου 2024 με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική. Ενημερώθηκαν με τα πιο σύγχρονα ως τώρα συνεργατικά εργαλεία και με μια πολύ καλά καταρτισμενη και χαρισματική εκπαιδεύτρια, για τον τρόπο διεξαγωγής ενός μαθήματος διαδικτυακά.

Χρησιμοποίησαν εργαλεία που ενθαρρύνουν την ενεργό εμπλοκή των μαθητών στη διεξαγωγή και εξέλιξη του μαθήματος με συνεργατικό και πρωτότυπο τρόπο και στο τέλος κάθε ενότητας- project παρουσιάζονταν το δικό τους διδακτικό τους περιεχόμενο.

Διδάχθηκαν ψηφιακά εργαλεία με την ενσωμάτωση όλων σχεδόν των ως τώρα τεχνολογικών επιτευγμάτων που βοηθούν και εξελίσσουν με βέλτιστο και πρωτότυπο τρόπο τη διεξαγωγή της διδακτικής διαδικασίας, με απώτερο σκοπό να εμπλουτίσουν τον ψηφιακό εγγραμματισμο των μαθητών και των συναδέλφων.

Στη διάρκεια της όμορφης παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την υπέροχη, μαγευτική, μεσαιωνική πόλη, με τα δαιδαλώδη δρομάκια, τα ατελείωτα πλακόστρωτα και να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική με όλους τους θυσαυρούς τέχνης και πολιτισμού, τα αμέτρητα μουσεία και τις εκκλησίες όπως: Uffizi Palacio Pitti, Galileo, Metikoi, Saint Marcos, Saint Lavrentios, τον Καθεδρικο Ναό με το επιβλητικό καμπαναριό, το Porto Vechio.

Στην προγραμματισμένη εκδρομή του οργανισμού στην περιοχή Chianti Classico γεύτηκαν φημισμένα κρασιά και απόλαυσαν τις ομορφιές της περιοχής.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25 θα μοιραστούν με τους συναδέλφους όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που αποκόμισαν από αυτό το υπέροχο ταξίδι γνώσης και εμπειρίας".