Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος για την κύρωση του νομοσχεδίου για την αναστολή κάθε πράξης πλειστηριασμού στο νομό Λάρισας και στην Θεσσαλία ευρύτερα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2023, τόνισε χαρακτηριστικά:

Χαίρομαι διότι έρχεται εγκαίρως και με τον σωστό τρόπο ως νομοθέτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια πράξη για την οποία πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση και για τον λόγο αυτό κατέβαλλα κι εγώ κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων η αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης έως τις 10 Νοεμβρίου 2023 και με ισχύ από 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην τοποθέτηση μου μάλιστα στην Βουλή αναφέρθηκα ότι η πλημμυρισμένη Θεσσαλία δεν μπορεί να σηκώσει άλλο τέτοιο τίμημα. Η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε αμέσως προς την ορθή κατεύθυνση την αναστολή. Δυστυχώς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης χωρίς κανένα δικαιολογητικό υπόβαθρο δεν ψήφισαν την διάταξη αυτή που βοηθά χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε δίπλα στους συμπολίτες μας από την πρώτη στιγμή, ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον τομέα των επιχειρήσεων.

Θα ξανα χτίσουμε την Θεσσαλία.

Κανείς δεν περισσεύει