Στην 8η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στην Τοπική Κοινότητα Γόννων παραβρέθηκε ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δ.Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος. 

Στον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο κ.Κολλάτος επεσήμανε τα εξής: 

Σας καλοσωρίζουμε στην 8η Γιορτή Ελιάς που στόχο και σκοπό είχε όλα αυτά τα χρόνια την ανάδειξη και την προώθηση του προϊόντος.
Επίσης με αφορμή την 8η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς ,η Τοπική Κοινότητα Γόννων αποτελεί κοινό τόπο συνάντησης αγροτών ,εμπόρων ,ελαιοπαραγωγών και τυποποιητών.
Υπάρχει ένα πλεονέκτημα στο ότι το μικροκλίμα και το έδαφος της περιοχής ενδείκνυται για την καλλιέργεια πολλών ποικιλιών Ελιάς και την παραγωγή εξαιρετικού ελαιόλαδου. Είναι γεγονός ότι χρειάζονται κίνητρα στον πρωτογενή τομέα και αλλαγή στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Το νέο μοντέλο που χρειαζόμαστε για την πρόοδο και την ευημερία πρέπει να προσδιορίζεται :
-Την μείωση των φορολογικών συντελεστών .
-Τον εξορθολογισμό του συστήματος κοινωνικής ασφαλείας και εισφορών .
-Τον εξορθολογισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ (σε φυτική και ζωική παραγωγή .
-Την στήριξη του τραπεζικού συστήματος και των διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε καινοτομία και επιχειρηματικότητα .
-Την μείωση της γραφειοκρατίας .
Σαφώς και δεν χρειάζεται να θυμόμαστε τους ελαιοπαραγωγούς την ελιά και το λάδι μόνο 1 ημέρα το χρόνο. Χρειάζεται επαρκής και διαρκής αγώνας όλο το χρόνο. Χρειάζεται να βελτιώνονται αγροτικές υποδομές μέσω των συντηρήσεων της αγροτικής οδοποιίας, τον ορθολογισμό των αρδευτικών τελών αλλά και της κατασκευής αρδευτικών δικτύων μέσω του Π.Α.Α.
Θέλω να πιστεύω ότι έχει ωριμάσει με όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις η «κατασκευή – υπογείωση Δικτύου Αγωγών Άρδευσης Γόννων» μήκους 7 km από τη θέση Μαμούτι μέχρι τη θέση Χονδρομαγούλα .Στην περιοχή όπως γνωρίζετε υπάρχουν 2 δεξαμενές ενώ κρίνεται απαραίτητη και η κατασκευή νέας δεξαμενής χωρητικότητας 1000 Μ3 στη θέση ΧονδροΜαγούλα.
Το έργο θα εξυπηρετήσει καλλιέργειες κυρίως ελαιώνων και παραδοσιακών καλλιεργειών, έκτασης 10.000 στρεμμάτων και θα δώσει τη δυνατότητα άρδευσης ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Γόννων.
Πρέπει επίσης να δούμε θετικά την δημιουργία ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ,ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ την προώθηση της ένταξης της ΕΛΙΑΣ στα προϊόντα προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (Π.Γ.Ε),σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας .
Κλείνοντας – για να μην ξεφεύγουμε και από το πνεύμα το εορταστικό – να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης καθώς και τους ελαιοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών για την παρουσία τους σήμερα εδώ, ελπίζοντας η επόμενη γιορτή Ελιάς να μας βρει όλους υγιείς και με καλύτερες προϋποθέσεις.