Στην Κρανέα Ελασσόνας παραβρέθηκε για την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο βουλευτής του νομού Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κ. Νικολάου Γκουνέλα και του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΑ και νυν υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς ευρωεκλογές, κ. Γεωργίου Μπλιούμη.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας επέστρεψε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κρανέας, από το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στο φαράγγι της Χράπας, μέσα σε μια άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα, χαρίζοντας ευλογία στους παρευρισκόμενους που την ανέμεναν στο χώρο του Ιερού Ναού.

Ο Χρήστος Καπετάνος αφού συμπροσευχήθηκε και κατόπιν συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους πιστούς της Κρανέας και των γύρω περιοχών, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα ανέφερε:

«Η γιορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι γιορτή της μάνας όλων μας και μια από της μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Υποδεχτήκαμε τη θαυματουργή εικόνα στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου συμπροσευχόμενοι με τους κατοίκους της Κρανέας Ελασσόνας, συμμετέχοντας σε ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν.

Τα προβλήματα των χωριών μας είναι πολλά, αλλά μπορούμε να τα απαλύνουμε βάζοντας ένα λιθαράκι τη φορά.

Επιλέγω να επισκέπτομαι τα χωριά του νομού μας, όπως δεσμέυτηκα προεκλογικά και να ακούω τα προβλήματα δια στόματος των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Η Παναγία, να μας προστατεύει όλους και να μας χαρίζει την ευλογία της απλόχερα. Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες»!