Με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Έλληνα Επίτροπο κ. Μαργαρίτη Σχοινά συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αντιπροέδρου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας είχε ωριαία συνεργασία με τον κ. Σχοινά, στη διάρκεια της οποίας ανέλυσε τους στόχους της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο επίπεδο της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και στο επίπεδο της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά το πλήγμα που δέχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μάλιστα ο κ. Κουρέτας ενημέρωσε εκτενώς τον Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. για το σύνολο των δράσεων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε όλα τα μέτωπα, τόσο για την ανασυγκρότηση σε επίπεδο υποδομών, αλλά και στο επίπεδο του σχεδιασμού της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης όλους τους τρόπους συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης της Θεσσαλίας.

Ο κ. Σχοινάς ξεναγήθηκε επίσης στο νέο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας που αναπτύχθηκε στο κτήριο της Περιφέρειας (και θα εγκαινιαστεί την προσεχή Τρίτη από τον Πρωθυπουργό), αλλά και στους χώρους που παραχωρήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να μεταφερθεί εκεί το Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας. Ο κ. Σχοινάς δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που έχει γίνει και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η Πολιτική Προστασία της Θεσσαλίας είναι πλέον σε υψηλό επίπεδο.