Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας η δεύτερη ετήσια συναυλία των Μουσικών του Συνόλων «Μουσική και …. Μουσικοί»

Πρώτος σταθμός του μουσικού πλου της 14ης Ιουνίου είναι η Ορχήστρα Παραδοσιακής μουσικής, ένα από τα παλαιότερα σύνολα του σχολείου μας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Ζαφειρίου Παναγιώτας, η οποία θα μας ταξιδέψει με πυξίδα την παράδοση. Πολύτιμοι συνεργάτες του συνόλου υπήρξαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Ζιάκος Ιωάννης και κ. Μαντζιάρα Έφη.

Το Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου (υπεύθυνες διδάσκουσες: κ. Κτιστάκη Αστ. Ευφροσύνη, κ. Καραγιάννη Παρασκευή) στη συνέχεια θα ξεναγήσει το παριστάμενο κοινό σε τέσσερις(4) γνωστές κινηματογραφικές μελωδίες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο μιούζικαλ «Ξαναγράφοντας τ’ αστέρια». Ιδιαίτερη μουσική στιγμή αναμένεται η σύμπραξη της Ορχήστρα Παραδοσιακής μουσικής με το σύνολο Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου, ερμηνεύοντας τη Διαμάντω, ένα παραδοσιακό τραγούδι αγάπης και γάμου σε Θεσσαλία και Ήπειρο.

Την πολλά υποσχόμενη μουσική σύμπραξη ακολουθεί η παραδοσιακή χορωδία ΓΙΑΣΕΜί, ένα νεοσύστατο μουσικό σύνολο, δημιουργηθέν το Σεπτέμβρη του 2023, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση της κ.Χαλιάσα Σοφίας. Το ΓΙΑΣΕΜί συνεργάζεται με τον καθηγητή κ.Δαλακούρα Βασίλειο, ο οποίος συνοδεύει την χορωδία μελωδικά, παίζοντας ταμπουρά σε κάθε εμφάνιση του συνόλου. Οι συμμετέχοντες στο σύνολο μαθητές θα αποτυπώσουν τον παλμό του δημοτικού τραγουδιού μέσα από τον δυνατό – σε περιεχόμενο – λόγο της λαϊκής θυμοσοφίας και τη γεμάτη συναίσθημα μελωδία, με το δέοντα σεβασμό στα γνήσια ελληνικά παραδοσιακά μουσικά δρώμενα.

Η μουσική σκυτάλη θα δοθεί στη συνέχεια στο σύνολο της Ροκ Μπάντας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του καθηγητή κλασικής κιθάρας κ.Ζαρκαδούλα Κωνσταντίνου, που θα ερμηνεύσει τα » Εφηβα γεράκια «του Θάνου Μικρούτσικου και γνωστές επιτυχίες της αμερικανικής trash metal μουσικής των Metallica.

Συνεχίζοντας τηv μουσική μας περιήγηση στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα το σύνολο Μοντέρνας Μουσικής, Βενιαμίν των συνόλων μας, που δημιουργήθηκε το τρέχον σχολικό έτος, 2023-24, από τον καθηγητή ηλεκτρικής κιθάρας, κ.Παππά Σπύρο, θα μας ξεναγήσει στα μονοπάτια της μοντέρνας ξένης, αλλά και ελληνικής μουσικής.

Στον επίλογο της μουσικής μας βραδιάς συναντάμε το Σύνολο Κρουστών (υπεύθυνος διδάσκων: κ. Μακρυγιάννης Ιωάννης), που αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό με ζωηρούς καλοκαιρινούς ρυθμούς ξεγνοιασιάς και κεφιού.

Στο πλαίσιο ανάδειξης της Μουσικής ως κινητήριας δύναμης μορφωτικών, διδακτικών, παιδαγωγικών αξιών, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας υπόσχονται να ξεναγήσουν τους παρευρισκόμενους στους μουσικούς χάρτες εγχώριων και διεθνών ηχοχρωμάτων. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις προσπάθειες των μαθητών και να διαπιστώσει διά ζώσης ότι το Μουσικό Σχολείο Λάρισας είναι ένα ξεχωριστό σχολείο, στο οποίο οι μαθητές του εργάζονται ομαδικά, αυτενεργούν και «εκφράζονται» καλλιτεχνικά.

Επιμέλεια κειμένων-Παρουσίαση της εκδήλωσης: Σπυριδάκη Μ. Δέσποινα, ΠΕ02-Τζόκα Βάια, ΠΕ02