Στο καθιερωμένο ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων παρευρέθηκε ο Σαρακατσάνος Λαρισαίος βουλευτής, Χρήστος Καπετάνος. 

Χιλιάδες Σαρακατσαναίοι από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό κατέκλυσαν τα Περτούλικα λιβάδια, πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού τους, αναβιώνοντας τις παραδόσεις, ώστε να μαθαίνουν τα νεότερα μέλη την σπουδαία ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Ο κ. Καπετάνος που συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο διήμερο αντάμωμα είχε την ευκαιρία να βρεθεί με εξαιρετικούς φίλους, ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους στη συνέχιση των σαρακατσάνικων εθίμων και να αναπωλήσουν μνήμες από τις ιστορίες των γονιών και των παππούδων τους. 

Ο Λαρισαίος πολιτικός την προηγούμενη ημέρα συμμετείχε στο βιωματικό καραβάνι Σαρακατσαναίων στα Περτούλικα λιβάδια, με την συμμετοχή και πολλών νέων παιδιών αλλά και πιο ηλικιωμένων, δίνοντας τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές ώστε να συνεχίσει να καίει άσβεστος ο πυρσός της σαρακατσάνικης παράδοσης.

«Με ιδιαίτερη χαρά και φέτος συμμετέχουμε ενεργά στο αντάμωμα των απανταχού Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων, αναβιώνοντας τα ήθη και τα έθιμα μας, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη ιστορία μας. 

Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον της νέας γενιάς και η μαζική τους συμμετοχή, σε ένα αντάμωμα αφιερωμένο στην Κύπρο μας.

Οι Σύλλογοι και η ΠΟΣΣ μέσα από τις βιωματικές δράσεις, τους χορούς και τα τραγούδια μεταφέρουν τα ήθη και τα έθιμα εκατοντάδων ετών στους νεότερους, συμβάλλοντας στην αέναη διατήρηση τους στο χρόνο. Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο των Σαρακατσαναίων, κ. Γρηγόρη Λέφα για το συντονισμό και την άρτια διοργάνωση για ακόμη μια χρονιά».

Αυτά δήλωσε ο Χρήστος Καπετάνος και συνεχάρη τους εκατοντάδες Σαρακατσάνους χορευτές για τη συνεχή προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στη σαρακατσάνικη ιστορία και παράδοση.