Το απόγευμα της Κυριακής 16η Ιουλίου στην Αιγάνη τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας προς τιμή της εορτάζουσας Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο Ιερό Ναό, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

Συγκινητική υπήρξε η προσέλευση ευσεβών προσκυνητών από την Αιγάνη και την γύρω περιοχή. Τον Πανηγυρικό Εσπερινό, τέλεσε, ο εφημέριος του χωριού π. Νεκτάριος, με τη συλλειτουργική συμμετοχή του π. Χρήστου και συνοδεία μελίρρυτων ιεροψαλτών και με την συμπροσευχητική παρουσία, του Δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, της συζύγου του Ευαγγελίας, των αντιδημάρχων κ. Αθανασίου Βλάχου και κ. Γιώργου Νικολάου, των υποψηφίων κ. Κώστα Μαινάρα και κας Ζωής Σαραντοπούλου και όπως προανεφέρθη, μεγάλου πλήθους πιστὠν.

Την Δευτέρα 17η Ιουλίου, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, τελέστηκε, ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Αρτοκλασία από τον Ιερέα του χωριού π. Νεκταρίου και του π. Χρήστου, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Στις ως άνω Ακολουθίες, στο θείο λόγο που κήρυξαν οι ευσεβείς Ιερείς, αναφέρθηκαν στην κατά Χριστόν ανατροφή της Αγίας Μαρίνης, η οποία την οδήγησε στην Αγιότητα και προέτρεψαν τους γονείς να αναθρέψουν τα τέκνα τους «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» και απευθυνόμενοι σε όλους τους πιστούς προέτρεψαν να έχουν ως πρότυπα ζωής τους Αγίους της Εκκλησίας μας.