Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, η εκδήλωση της ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ, με θέμα την προσφορά της Τσαριτσάνης στην ΕΑΜική Αντίσταση και στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

Στην εκδήλωση, που συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας και κυρίως, απόγονοι αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αγωνιστές του εργατικού –λαϊκού κινήματος όλα αυτά τα χρόνια, χαιρέτισε ο Δημήτρης Αβρανάς, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Βακράτσας, Γραμματέας της ΚΟΒ Τσαριτσάνης και μέλος του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

Ακολούθησε η προβολή ντοκιμαντέρ, παραγωγής της ΚΟΒ Τσαριτσάνης, με μαρτυρίες αγωνιστών και σπάνιο αρχειακό υλικό, που εκτείνεται σε μια περίοδο από το 1917 και μετέπειτα. Από τους αγώνες για τη διανομή της γης, το «κίνημα των παλαιοπολεμιστών», τη δημιουργία των πρώτων πυρήνων του ΚΚΕ στα μέσα της δεκαετίας του ’20 με την καθοδήγηση του Νίκου Πλουμπίδη και της ΟΚΝΕ στη συνέχεια έως την «πορεία της Πείνας» το 1932 και την εκλογή «κόκκινου» κοινοτικού συμβουλίου το 1934.

Από τις διώξεις την περίοδο της μεταξικής δικτατορίας, τους εκτοπισμούς έως την κατοχή, την ανασυγκρότηση των κομματικών οργανώσεων το 1941 και την ίδρυση της πρώτης Ανταρτοομάδας του Ολύμπου το 1942. Και από εκεί στην εποποιΐα της Εθνικής Αντίστασης μέχρι και την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.