Ενημέρωση πάνω σε θέματα προγραμμάτων ΕΣΠΑ και προσκλήσεων που είναι να βγουν το επόμενο τετράμηνο, πραγματοποίησε χθες Τρίτη ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Καναβός κατά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν όλες οι προσκλήσεις σε σειρά τομέων, αλλά και κάποιες προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν μέσω της εν εξελίξει επικαιροποίησης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επεμβάσεων.

Σημαντικές αναφορές έγιναν σε τομείς όπως οι υποδομές, ο πολιτισμός και η υγεία.

Όπως τόνισε ο κ. Καναβός, «ο στόχος μας είναι να επικοινωνούμε στους Δημάρχους που είναι δικαιούχοι κάποιων έργων ΕΣΠΑ τις υφιστάμενες δυνατότητες, να τους ενημερώνουμε τι ακριβώς έχει βγει, τι αντιστοιχεί στον Δήμο τούς, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να καταθέσουν την πρόταση και να πάρουν τη χρηματοδότηση για τις δράσεις τους. Είναι στρατηγική επιλογή του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα αυτή η συνεργασία και είναι εξίσου σημαντικό οι Δήμοι να έχουν τις «κεραίες» του ανοιχτές για τα προγράμματα που μπορούν να πάρουν».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης πως «είναι πολύ σημαντικό να συνεργαζόμαστε γιατί μόνον έτσι μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα για την κοινωνία και είναι ακόμη πιο σπουδαίο να έχουμε μία αμεσότερη πληροφόρηση για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, σαν κι αυτή που μας παρείχε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Καναβός.

Γι’ αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον ίδιο όσο και τον Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα και να τους διαβεβαιώσω πως ως Δήμος Φαρσάλων θα είμαστε σε διαρκή εγρήγορση με στόχο να μη χαθεί ούτε μία πρόσκληση, ούτε ένα πρόγραμμα που μπορεί να μεταφραστεί σε έργα ουσίας για τον τόπο μας».

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα Κοινωνικής Συνοχής κ. Νατάσα Αδαμοπούλου.