Eκπαιδευτικοί του 9ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφτηκαν από 20 Σεπτεμβρίου 2022 έως 26 Σεπτεμβρίου 2022 την KOCHANI της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA220 με κωδικό αριθμό 2021-1-BG01-KA220-SCH-000032763 και τίτλο «SAVE 4 WASTE».

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου στην διαχείριση και εξοικονόμηση οικιακών αποβλήτων (τροφίμων) με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας.

 
Το 9ο Γυμνάσιο Λάρισας συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εταίρος σε συνεργασία με σχολεία της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας.
Στην δεύτερη επιμορφωτική συνάντηση οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν στις παρακάτω θεματικές:

1) Θεωρητικό πλαίσιο του προγράμματος «SAVE 4 WASTE».

2) Πλαίσιο διαχείρισης απορριμμάτων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των στατιστικών, της διατροφικής κουλτούρας και των καταναλωτικών συνηθειών (Ελλάδα-Βουλγαρία-Βόρεια Μακεδονία).

3) Εισαγωγή στις πρακτικές μεθόδους κομποστοποίησης και καλλιέργειας έξυπνων φυτών.

4) Περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος της σπατάλης τροφίμων Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά.

5 )Εκπαίδευση στο eTwinning ως ευκαιρία για διακρατική συνεργασία και μάθηση μέσω της δικτύωσης των εκπαιδευτικών άλλων χωρών.
Οι εκπαιδευτικοί και των τριών χωρών συνενεργάστηκαν πάνω στο project, αντάλλαξαν εμπειρίες και σχεδίασαν τις μελλοντικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προβλέπονται.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Εκπαιδευτικοί του 9ου Γυμνασίου Λάρισας, Παλαιομίχα Ρούλα ΠΕ11, Γραββάννης Στέφανος ΠΕ86, Στεργιούλα Παναγιώτα ΠΕ07, Τουρναβίτη Βασιλική ΠΕ03 και Νταφόπουλος Ευθύμιος ΠΕ03.