Σε ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού "Συμπαράταξη Λαρισαίων", σχετικά με την απόφαση δημιουργίας Ογκολογικού Κέντρου στη Λαμία, αναφέρονται τα εξής: 

"Πληροφορηθήκαμε όλοι με έκπληξη μετά από ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ ότι υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στην πόλη της Λαμίας. Η απόφαση αυτή της 5ης ΥΠΕ, η οποία αφορά ποσό 20.000.000 €, βρίσκεται σε απολύτως εσφαλμένη κατεύθυνση.

Είναι χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση. Και δημιουργεί σε όλους μας την βεβαιότητα μιας απαράδεκτης μεθόδευσης εκ μέρους κάθε είδους κυβερνητικών τοπικών παραγόντων

Τα προβλήματα είναι γνωστά. Και αντί η 5η ΥΠΕ να εργάζεται προς την επίλυσή τους, αποφάσισε να επενδύσει στη δόμηση ενός Ογκολογικού Κέντρου στο 2βαθμιο Νοσοκομείο Λαμίας, το οποίο διαθέτει έναν (1) ογκολόγο!

Αντίθετα, το Λάρισας είναι ένα 3βαθμιο Γενικό Νοσοκομείο, που διαθέτει εξειδικευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπίσει όλο το φάσμα των περιστατικών της περιφέρειάς μας. Παράλληλα έχουν γίνει αλλαγές στο χάρτη Υγείας στην Επικράτεια, που οδήγησαν στην δραστική μείωση των μετακινήσεων προς τα μεγάλα κέντρα της χώρας.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας αιματολογικοί και ογκολογικοί ασθενείς βρίσκουν υψηλού επιπέδου θεραπευτική αντιμετώπιση. κάτι που αποδεικνύεται από τον τεράστιο αριθμό των χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών που πραγματοποιούνται σε αυτό.

Περίπου 100-120 ασθενείς λαμβάνουν καθημερινά θεραπεία σε μία μονάδα που διαθέτει συνολικά 30 κρεβάτια. Ωστόσο, τα προβλήματα είναι πολλά. Το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες τα ζουν καθημερινά.

Αφορούν στους υφιστάμενους χώρους, την εξουθένωση του προσωπικού, τη χωροταξική κατανομή της μονάδας στο αποπνικτικό, ανήλιαγο ισόγειο του νοσοκομείου και την οριακή λειτουργία του φαρμακείου που δεν επαρκεί για να υποστηρίξει όλη αυτή τη μεγάλη δραστηριότητα.

Χρειάζονται άμεσα πόροι για την αναβάθμιση του ΠΓΝΛ και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς που πάσχουν από Αιματολογικά και Ογκολογικά νεοπλάσματα.

Με τη δαπάνη των 20 εκατ. θα μπορούσε να υποστηριχτεί η καθ’ ύψος επέκταση του ΠΓΝΛ και η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών σε αξιοπρεπείς χώρους, η βελτίωση των υποδομών στο νοσοκομειακό φαρμακείο που βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, η δόμηση μίας Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών που λείπει. Ενώ ταυτόχρονα μια τέτοια αναβάθμιση θα αποτελούσε πόλο έλξης νέων επιστημόνων, οι οποίοι θα ενίσχυαν και θα ενδυνάμωναν το υφιστάμενο επιστημονικό δυναμικό.

Η επιλογή για τη δημιουργία Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου σε ένα 2βαθμιο νοσοκομείο, συνιστά έλλειμμα στρατηγικής προτεραιότητας. Γεννά εύλογες απορίες σε όλους μας. Και δημιουργεί ευθύνες σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης. Ιδιαίτερα στους κυβερνητικούς.

Η απόφαση πρέπει να ανατραπεί. Με τη συστράτευση όλων μας."