Επιτροπή από  κοινότητες Ελευθερίου του Δήμου Κιλελέρ και Δήμητρας του Δήμου Αγιάς επισκέφθηκε το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και έθεσε το ζήτημα  που αφορά στην αποζημίωση των κτημάτων της περιοχής τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να καλλιεργηθούν την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο εξαιτίας των καταστροφών που υπέστησαν (πλημμύρες) λόγω των θεομηνιών Elias και Danielπου έπληξαν την περιοχή.

Ο Δήμαρχος,  σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, δήλωσε ότι τα κτήματα των συγκεκριμένων καλλιεργητών, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην αποζημίωση των 43 εκ. που πιστώθηκαν σε καλλιεργητές όμορων πλημμυρισμένων γαίων των καταστροφικών κακοκαιριών Daniel και Elias, πρέπει να τα αποζημιωθούν από την Πολιτεία αφού πρώτα γίνει αυτοψία από τις αρμόδιες κρατικές  υπηρεσίες και διαπιστωθεί η μη δυνατότητα της καλλιέργειας τους. Η δίκαιη αποζημίωση  που αιτούνται  οι αγρότες αφορά την απώλεια εισοδήματος κατά την καλλιεργητική περίοδο 2023 -24.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε επίσης ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο αυτές τις περιοχές. Αφορά στο σύνολο του δήμου Κιλελέρ όπου υπάρχουν κτήματα που δεν ήταν δυνατόν να καλλιεργηθούν λόγω των καταστροφών (εναπόθεση φερτών υλικών, βαθιές ρηγματώσεις…)που υπέστησαν από τις δύο θεομηνίες.

 

Κατόπιν τούτου επικοινώνησε άμεσα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστο Κέλλα και συμφωνήθηκε να οριστεί άμεσα ραντεβού για να συζητηθεί το σύνολο του προβλήματος που αφορά στα ακαλλιέργητα  κτήματα που προέκυψαν ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Πλατυκάμπου Ευάγγελος Παπαγιαννούλης.