Η Λάρισα -και η Θεσσαλία- βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, από το Δημαρχείο της Λάρισας, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο.

«Η στενή, ουσιαστική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς διασφαλίζει πως έχουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο κ. Μαμάκος.

Στη συνάντηση-συζήτηση των δύο ανδρών επί τάπητος βρέθηκαν τόσο η εξέλιξη της προγραμματικής περιόδου 2021-2027, καθώς και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, που μπορούν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάκαμψη και ανάπτυξη του Δήμου Λαρισαίων, όσο και οι επικείμενες ευρωεκλογές, την ερχόμενη Κυριακή, 9 Ιουνίου.

«Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, ιδίως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel και στην περιοχή μας, είναι καθοριστικής σημασίας για την επόμενη μέρα της Λάρισας. Πρόσφατα, προχωρήσαμε στην επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που περιλαμβάνει έργα και δράσεις, ύψους 46 εκατ. ευρώ, για έργα και δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για νέες προτάσεις που ενισχύουν τις δομές της πόλης σε όλα τα επίπεδα.

Την ερχόμενη Κυριακή, ξεκινά ένας νέος πολιτικός κύκλος στην Ευρώπη, με τις Ευρωεκλογές, πρωτίστως. Ως Ευρωπαίοι πολίτες, θα κληθούμε να αποφασίσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε, απέναντι στις πολλές και σύνθετες προκλήσεις που μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η στενή, ουσιαστική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς διασφαλίζει πως έχουμε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

«Στη Λάρισα και στη Θεσσαλία τέμνονται πολλές από τις πολιτικές προτεραιότητες της ευρωπαϊκής ατζέντας. Και στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η τοπική οικονομία και η τοπική κοινωνία, η Ευρώπη, από την πρώτη στιγμή, στάθηκε αλληλέγγυα και θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυα, σε βάθος χρόνου, μέχρι να υπάρξει οριστική ανάταξη όλων των ζημιών και των επιπτώσεων από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα στη Λάρισα, μια εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό δημοκρατικό “ραντεβού”, στο οποίο οι πολίτες, όπου και να βρίσκονται, όπου και να ζουν, έχουν την ευκαιρία να απονείμουν ψόγο ή έπαινο για την ευρωπαϊκή πολιτική, με τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές», επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Δεσμοί

Οι κ.κ. Σχοινάς και Μαμάκος, μετά από έναν σύντομο περίπατο στο κέντρο της πόλης, έφτασαν στο Δημαρχείο της Λάρισας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων προσέφερε στον Αντιπρόεδρο της ΕΕ, αναμνηστικά δώρα, μεταξύ αυτών και το «καλάθι» με τοπικά προϊόντα λαρισαϊκών επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Σχοινάς, οι δεσμοί του με τη Λάρισα είναι ιδιαίτερα δυνατοί, καθώς υπηρέτησε τη θητεία του (στο ΑΤΑ) -μάλιστα, ήταν στη Λάρισα, όταν η ΑΕΛ κατέκτησε το Πρωτάθλημα, την Πρωτομαγιά του 1988. Αφορμή για την αναφορά αυτή στάθηκε η φωτογραφία της ΑΕΛ, στο Γραφείο του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Μαμάκου.