Συνεχίστηκαν οι εκπαιδευτικές ημερίδες με θέμα «πως να προστατεύσει ένα παιδί τον κόσμο από πλημμύρες», με ομιλήτρια τη Δρ. Βάνα Τσιμοπούλου, στο 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Φαρσάλων.

Από τη Δρ. Βάνα Τσιμοπούλου τονίστηκε ότι θα συνεχιστούν οι εκπαιδευτικές ημερίδες και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου. Στόχος των εκπαιδευτικών ημερίδων είναι να τονιστεί ότι η πλημμύρα είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλές χώρες για διαφορετικούς λόγους λόγω κλίματος, εδάφους και θερμοκρασίας.

Τα παιδιά πρέπει να είναι ενημερωμένα ορθά για να προστατευτούν καθώς και να βοηθήσουν τους οικείους τους.

Τονίστηκε ότι η περιοχή μας όπως και η Καρδίτσα αντιμετώπισε μεγάλη πλημμύρα το 1994 και η περιοχή του Βόλου το 1955.

Ο Δήμος Φαρσάλων αναμένεται να εκπονήσει και νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του σεισμού.

Ο Δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου από την πλευρά του ευχαρίστησε την Δρ. Βάνα Τσιμοπούλου για τις εκπαιδευτικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φαρσάλων, καθώς βοήθησε τους μικρούς μαθητές να αντιληφθούν νέες έννοιες και να ξεπεράσουν το φόβο για την πλημμύρα αντιμετωπίζοντας την ως ένα φυσικό φαινόμενο που έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Τέλος, η κ. Τσιμοπούλου μετέφερε τεχνογνωσία και εικόνες από άλλες χώρες που έχει επισκεφτεί για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων όπως Ολλανδία, Ιαπωνία και Ινδονησία.