Συνεχίζονται οι εργασίες του δημοτικού έργου «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας», προϋπολογισμού 11,7 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του ΥΠΕΣ και τον Δήμο Λαρισαίων.

Από αύριο, Τρίτη 14 Μαΐου 2024 θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για το στάδιο Α8, που αφορά: Α) στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως την οδό Κουτσούμπα (στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό 23ης Οκτωβρίου προς την οδό Υψηλάντου) και Β) στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα από την οδό Πίνδου έως την οδό Μαυροβουνίου (στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Υψηλάντου προς την οδό Βόλου).

Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 5,00 μ. και 4,50 μ. αντίστοιχα με απαγόρευση στάθμευσης στη ζώνη των έργων και θέσπιση ορίου ταχύτητας 30 km/hr.

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ασφαλής διάδρομος κίνησης των πεζών με τη χρήση μπαριέρων ασφαλείας. Η ισχύς των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει εφαρμογή από την Πέμπτη, 8 Μαΐου έως και την Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, καθ’ όλο το 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στις κάθετες οδούς, θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Επιπλέον παρατείνονται έως την ολοκλήρωση των εργασιών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ και αφορούν στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (στο τμήμα από το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο – έναντι οδού Κουτσίνα - έως την οδό 23ης Οκτωβρίου), στην οδό 23ης Οκτωβρίου (στο τμήμα από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Αιόλου) και στην οδό Βόλου (στο τμήμα από τις σιδηροδρομικές γραμμές / οδός Σαπφούς έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου) στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από τις σιδηροδρομικές γραμμές προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στα τμήματα αυτά ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες οι εργασίες πλακόστρωσης των πεζοδρομίων και θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση των οδών.