Το Κινητό Κλιμάκιο Πλημμυροπαθών - ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών Νίκαιας (ΕΟΔΥΑ) πραγματοποίησαν με επιτυχία εκδήλωση με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες».

Οι επαγγελματίες του Κινητού Κλιμακίου ανέλυσαν ζητήματα σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας μετά από τραυματικά γεγονότα, όπως η πλημμύρα, ενώ οι εθελοντές της ΕΟΔΥΑ πραγματοποίησαν ενημέρωση αναφορικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σωματικής υγείας.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αποτελεί συνέχεια μιας σειράς συναντήσεων που αφορούν την ψυχική υγεία που πραγματοποιούνται στον Δήμο Κιλελέρ, με σκοπό την εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες και την ψυχοεκπαίδευση των ωφελούμενων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα του Σωτηρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σωτηρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλελέρ.

Το κοινό παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις ομιλίες του επιστημονικού προσωπικού ενώ έπειτα δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος Ελ. Ζωιοπούλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Στ. Θεοχαρόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Σ. Λαδοπούλου – Χατζητζομπάνη, πρόεδρος Β. Ντελόπουλος και κάτοικοι της ΤΚ Σωτηρίου.