Πρωτοβουλία μηνιαίας ενίσχυσης έως το τέλος του έτους, για τους επόμενους 7 μήνες, 107 οικογενειών με ανήλικα παιδιά, οι οποίες επλήγησαν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία το 2023, ανέλαβαν το «Μαζί για το Παιδί» και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με ευγενική δωρεά της.

Πρόκειται συνολικά για 387 ωφελούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και κατοικούν σε 29 περιοχές, και συγκεκριμένα στους Νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας.

Καταγραφή αναγκών

Ήδη η εξειδικευμένη ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» επισκέφθηκε τους προηγούμενους μήνες τις περιοχές της Θεσσαλίας που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και κινητές μονάδες ψυχοκοινωνικής περίθαλψης, εντόπισε τις οικογένειες που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και χρήζουν βοήθειας, βάσει συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Πλαίσιο στήριξης & κάλυψη αναγκών

Το «Μαζί για το Παιδί», με την αποκλειστική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προσφέρει για το διάστημα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2024, κάθε μήνα, στις ωφελούμενες οικογένειες ανά μέλος, διατακτικές επιταγές για την προμήθεια ειδών πρώτης. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, το «Μαζί για το Παιδί» θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με τις οικογένειες για να εμβαθύνει στις ανάγκες τους και να παρέχει πρόσθετη βοήθεια, όπου αυτό είναι δυνατό.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει στις ωφελούμενες οικογένειες δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής από εξειδικευμένους ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», παρέχει και τη δυνατότητα δωρεάν διαγνωστικών ιατρικών εξετάσεων για τα ανήλικα παιδιά σε συνεργαζόμενο κέντρο στην Αττική.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σταθερά στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της Θεσσαλίας. Στην προσπάθεια μας αυτή, προστέθηκε ως σύμμαχος η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Μαζί προσφέρουμε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη και συμβάλλουμε στην ανακούφιση της καθημερινότητάς των πλημμυροπαθών, παρέχοντας παράλληλα στήριξη για τη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά της, η Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, σημείωσε: «Πιστοί στο όραμά μας “Ναυτιλία & Κοινωνία Πάντα Μαζί”, αγκαλιάσαμε εξολοκλήρου το πρόγραμμα στήριξης του “Μαζί για το Παιδί”, που αφορά σε 107 πλημμυροπαθών οικογενειών στη Θεσσαλία. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο και πολυεπίπεδο σχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας στην περιοχή».