Ο Αναστάσης ήταν επιβάτης του τρίτου βαγονιού στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ένα χρόνο μετά κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του σταθμάρχη που έστειλε τα δύο τρένα σε τροχιά σύγκρουσης και της ιταλικής εταιρίας Hellenic Train κατηγορώντας τους για βαριά σωματική βλάβη, διατάραξη συγκοινωνιών και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

«Ήταν χαοτικό δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει. Κατά τύχη δεν πεθάναμε».

Το εισιτήριό του ήταν για το δεύτερο βαγόνι, τη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος όμως, ο Αναστάσης ήταν στο 3ο βαγόνι του τρένου.

«Βρήκα ένα παιδί, πηδήξαμε κάτω να σωθούμε. Πήρα το 166».

Ένα χρόνο μετά, νιώθει τυχερός που είναι ζωντανός. Θεωρεί χρέος του όμως την τιμωρία των ενόχων για τη δικαίωση των ψυχών που χάθηκαν.

«Κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Κι αυτό το τσιμέντωμα είναι κρίμα, τσιμέντωμα μνήμης».

Ο Αναστάσης κατέθεσε μήνυση κατά του τότε υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για μη υλοποίηση της σύμβασης 717, κατά στελεχών του ΟΣΕ και της Hellenic Train.

Ο τραυματίας εγκαλεί μεταξύ άλλων την Hellenic train και τον σταθμάρχη για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, διατάραξης συγκοινωνιών και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση του τραυματία και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τις 13 Μαρτίου καθώς σχετίζεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος, πυροδοτώντας κόντρα στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο 27χρονος στη μήνυσή του επιφυλάσσεται για αίτημα αποζημίωσης, γεγονός που σημαίνει πως προτίθεται να καταθέσει και αγωγή.

megatv.com