Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά την 8η συνεδρία της (31-3-2023), αποφάσισε την απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα στον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, ύστερα από σχετική πρόταση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής.

Στο σκεπτικό της πρότασης τονίζεται ότι «ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (κατά κόσμον Παναγιώτης Νικολόπουλος) διακρίνεται για την πολυεπίπεδη πνευματική και κοινωνική προσφορά του εντός του εκκλησιαστικού σώματος και σε σημαντικούς τομείς του σύγχρονου κοινωνικού βίου της Ελλάδας.

Τυγχάνει, δε, παράδειγμα εκκλησιαστικού ταγού, του οποίου η Ορθόδοξη ανθρωπιστική συνείδηση αναδεικνύει ως διαύλους έκφρασης, εξωτερίκευσης και υλοποίησης, πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης συνειδητές, και, κυρίως, ανιδιοτελείς».

Επισημαίνεται, επίσης ότι «σημαντικό είναι το μεταφραστικό και συγγραφικό έργο του, που αποτελεί σπουδαία συμβολή στην προαγωγή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Ελλάδος και βεβαίως, του Κανονικού Δικαίου».

romfea.gr