To 16o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας συμμετέχει στον 6o Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους «BravoSchools 2023» και συγκεκριμένα στην κατηγορία «Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα 2023»με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιούν κατά το σχολικό έτος 2022-2023 οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης: "Beefriends, Beeactive, ΒeeHappy! Όλοι μαζί για την προστασία των μελισσών".

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενημέρωση & ενεργοποίηση των μαθητών γύρω από τις έννοιες της ατομικής και συλλογικής Υπευθυνότητας και του Ενεργού Πολίτη με βάση τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

O συγκεκριμένος διαγωνισμός BravoSchools (https://inactionforabetterworld.com/bravoschools/) εντάσσεται στην πρωτοβουλία “inactionforabetterworld-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο”, υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’sLargestLesson - αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Με τις δράσεις μας και τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολεία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως που συμμετέχουν για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο! Χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία όλων μας!

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θεοδώρου Ηλίας εύχεται καλή επιτυχία στους/στις μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης και στις συντονίστριες εκπαιδευτικούς του προγράμματος, κ. Δώρα Γκανάβα, κ. Κατερίνα Τζομπανάκη και κ.Εύη Μπελόγια.