Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Λάρισα με υψηλόβαθμα στελέχη του Κέντρου Τεκμηρίωσης και κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ), ο κος Χ.Πλατής Διευθύνοντας Σύμβουλος, ο κος Κ.Χαλκιάς Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ, ο κος Λ.Παπαϊωάννου Δ/ντης Οικον. Τεκμηρίωσης και κοστολόγησης, η κα Π.Σιδέρη Δ/ντρια Πληροφορικής και ο κος Κ.Τζουτζουράκης Σύμβουλος Διοίκησης, παρουσία του κου Σταύρου Παπαγεωργίου Αν. Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ, του κου Ε. Σταματιάδη Δ/ντή Πληροφορικής της 5ης Υ.ΠΕ και του κου Αθανάσιου Ολύμπιου Αντιπροέδρου του Δ.Σ, ενημερώθηκαν από τον κο Γρηγόριο Βλαχάκη Διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας, για την πορεία ένταξης του νοσοκομείου στο νέο σύστημα Συ.Κ.Ν.Υ.

Ακολούθησε συνάντηση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με γιατρούς και στελέχη των διοικητικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κοστολόγηση των νοσοκομειακών υπηρεσιών. Σε μια γόνιμη συζήτηση δόθηκε η δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήματα που υπήρξαν κατά την εφαρμογή των DRG.

Όσον αφορά τη διαχείριση των DRG από το ιατρικό προσωπικό έγινε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ομάδας ελέγχου τον ιατρό κο Μιχάλη Σαμαρίνα Επιμ. Του Ουρολογικού Τμήματος και διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία κωδικοποίησης διαγνώσεων και πράξεων προχωρά ομαλά με ελάχιστα τεχνικά ζητήματα και με πλήρη συνείδηση των υποχρεώσεων από τους ιατρούς του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του συνδυασμού των δεδομένων που καταγράφονται με τις πληροφορίες που λαμβάνει το Γραφείο Κίνησης και το Οικονομικό Τμήμα του Νοσοκομείου, από την κα Αικατερίνη φιλίππου Υποδ/ντρια του νοσοκομείου.

Η επίσκεψη του Κλιμακίου του ΚΕΤΕΚΝΥ πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Λάρισας, στα πλαίσια της ένταξης του Γ.Ν. Λάρισας στο νέο Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών, σύμφωνα με την τροποποίηση της υπό στοιχεία Γ2δ/21693/ 09.4.2021 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας «Ορισμός νοσοκομείου όπου τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ.)» (Β’ 1435).

Πρόκειται για ένα πλήρες και καινοτόμο σύστημα κωδικοποίησης ιατρικών πράξεων και διαγνώσεων, επικαιροποιημένο και στα πρότυπα των αντίστοιχων συστημάτων των προηγμένων συστημάτων υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το 1ο διάστημα του έτους η αποζημίωση των νοσοκομείων που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης του Ελληνικού Συστήματος DRG και έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, μέσα σε αυτά και το Γ.Ν. Λάρισας, θα γίνετε με βάση το μέσο όρο των αντίστοιχων μηνών των 2 τελευταίων ετών.

Από 1η Ιουλίου 2023 θα υπάρξει πλήρη εφαρμογή της κοστολόγησης για το Γ.Ν. Λάρισας, ενώ από 1η Ιανουαρίου 2024, με κοινή Υπουργική Απόφαση θα υποχρεώνονται όλα τα νοσοκομεία να λειτουργούν με το νέο Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών.