Με τη δημοφιλή πολιτική σάτιρα Δον Καμίλο, σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη, ξεκίνησαν οι παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ.

Ο Δον Καμίλο είναι ένα από τα τρία έργα που θα παιχθούν και φέτος από το Θεατρικό Εργαστήρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

Βασισμένο στο θεατρικό έργο του Σωτήρη Πατατζή αλλά και στα πρωτότυπα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα Τζιοβάνι Γκουαρέσκι, ο Δον Καμίλο αποτελεί μία κατεξοχήν σάτιρα απέναντι σε κάθε πολιτικό φανατισμό.

Χαιρετίζοντας την έναρξη των παραστάσεων ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ συναντούν ξανά το θεατρικό κοινό και φέτος. Χρόνια τώρα ο πολιτισμός και το θέατρο αποτελούν σημείο σύγκλισης με την πολιτική.

Γιατί, τι θα ήταν η πολιτική χωρίς πολιτισμό; Η πολιτική οφείλει ενίοτε να συναντά τον πολίτη μέσα από τον πολιτισμό, μέσα από την τέχνη.

Ξεκινάμε με τον «Δον Καμίλο» για να ακολουθήσουν το καλοκαίρι άλλα δύο έργα.Σε μία κατεξοχήν εκλογική χρονιά κάνουμε πρεμιέρα επίκαιρα! Με τι άλλο, με σάτιρα για τις εκλογές.

Γιατί σάτιρα, από την εποχή του Αριστοφάνη, σημαίνει ελευθερία. Σάτιρα σημαίνει ανοιχτά μυαλά που σχολιάζουν τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της εποχής τους.

Σάτιρα καυστική , έτοιμη να ασχοληθεί με τα πάντα και τους πάντες. Και στο τέλος, μέσα από το πικρό μειδίαμα ή το γέλιο, ίσως μας οδηγήσει στη βελτίωση. Ως ανθρώπους αλλά και ως … ψηφοφόρους».

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν σήμερα 22 και αύριο 23 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο.

Την πρεμιέρα του έργου παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σωτήρης Νταφόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Ρεντζιάς, το μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ Κιλελέρ Κατερίνα Σακελλαρίου και πλήθος θεατρόφιλων.