Την Πέμπτη 17 Απριλίου 2024 επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο Λάρισας ο συνθέτης Κανάρης Κεραμάρης, συνοδεύοντας μαθητές και μαθήτριες της α γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, στο οποίο διδάσκει ανώτερα θεωρητικά και χορωδία.

Στη δράση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του μουσικού συνόλου MusicArte, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ. Τσιούκα Ευαγγελία και Κακαγιάννη Βασιλική. Η επίσκεψη εντάχθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Έλληνες Συνθέτες Λόγιας Μουσικής», που υλοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο του τη γνωριμία μαθητών πιάνου με έργα Ελλήνων Συνθετών Λόγιας Μουσικής του 20ου και 21ου αιώνα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του μουσικού συνόλου MusicArte, προχώρησαν σε βιβλιογραφική έρευνα και αναζήτηση πληροφοριών για τον συνθέτη και το μουσικό του ύφος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πήραν συνέντευξη από το συνθέτη και στη συνέχεια συμπράξαν μουσικά με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης τραγουδώντας μαζί το χορωδιακό έργο του κ. Κεραμάρη “Αργυρώ”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μουσικό σύνολο MusicArte είχε συμπεριλάβει το συγκεκριμένο τραγούδι στο μουσικό του πρόγραμμα, κατά τη συμμετοχή στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Τάσος Παππάς που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 3/2/2024, όπου κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία των παιδικών χορωδιών.