Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ εδώ κι 1,5 χρόνο συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ κι έτσι ήρθε σε επαφή με Φορείς, Οργανισμούς κι Εκπαιδευτικούς από χώρες όπως Ιταλία, Πολωνία, Λιθουανία, Ρουμανία και Τουρκία.

Μέλη του ΔΣ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πόλεις από τις χώρες αυτές, να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, να γνωριστούν με ενδιαφέροντες ανθρώπους κι έτσι να νιώσουν πιο κοντά. Συντονιστές του προγράμματος είναι το μέλος, Καλλιόπη Μπάκου και ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης.

Οι καταστρεπτικοί σεισμοί που έγιναν στην Τουρκία συγκλόνισαν όλον τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησαν κι ένα κύμα αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΟΚΕΛ ήρθε σε επαφή με τον υπεύθυνο του Erasmus στην πόλη Ντεγιαρμπακίρ, στην οποία είχε προγραμματισθεί να γίνει επίσκεψη το Μάρτιο κι από τον ίδιο έγινε γνωστό ότι 2 παιδιά έμειναν ορφανά, χάνοντας και τους 2 γονείς τους στο σεισμό.

Έτσι το ΠΟΚΕΛ συγκέντρωσε λίγα χρήματα, για να δώσει μια μικρή βοήθεια σ’ αυτά τα παιδιά, κατέθεσε τα χρήματα στο λογαριασμό του υπεύθυνου και ο ίδιος τα παρέδωσε στους κατάλληλους συγγενείς.