Τον εκσυγχρονισμό - ανακαίνιση των περιφερειακών ιατρείων στο Δήμο Ελασσόνας ζητά με επιστολή του προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.

Ο κ. Γάτσας προτείνει μάλιστα να αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του δήμου τις απαραίτητες μελέτες, προκειμένου να κατατεθεί το συντομότερο η πρόταση στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ΠεΠ «Θεσσαλία» 2021-2027.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αφορά παρεμβάσεις σε υποδομές του τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσκαλεί τις αρμόδιες αρχές να υποβάλουν προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό κτιριακών υποδομών υγειονομικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) καθώς και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη ελλείψεων ή για τον εκσυγχρονισμό υφισταμένου.

Ο κ. Γάτσας τονίζει στην επιστολή του προς τον κ. Σερέτη την ανάγκη άμεσης συνεργασίας των δύο φορέων, ώστε να να μη χαθεί η ευκαιρία να εκσυγχρονιστούνοι υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας στο Δήμο Ελασσόνας προς όφελος των πολιτών.

Η αναβάθμιση θα συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης προς τους κατοίκους των κοινοτήτων, καθώς οι κτηριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των περιφερειακών ιατρείων λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν φθορές αλλά και ελλείψεις σε επίπεδο προσβασιμότητας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση της 5ης ΥΠΕ στο αίτημα του Δήμου Ελασσόνας.